Yli 6100 tamperelaista vanhusta saa jouluunsa iloa – Joulupostia ikäihmisille -kampanja on menestys

Tampereella on osallistuttu aktiivisesti Joulupostia ikäihmisille -kampanjaan. Tänä vuonna tamperelaiset tekivät yli 6100 joulutervehdystä vanhuksille, jotka asuvat palvelutaloissa tai ovat kotihoidon piirissä. Kortit jaetaan ikäihmisille ennen joulua.

Joulupostia ikäihmisille on valtakunnallinen kampanja, jonka järjestää vuosittain luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot ry. Joulukorttikampanja oli käynnissä kolmen viikon ajan 13.11.–4.12.2023.

Tampere oli yksi kampanjaan osallistuneista 137 paikkakunnasta. Eri puolilla kaupunkia oli kaikkiaan 12 keräilypistettä, joihin toimitettiin yhteensä yli 6100 joulutervehdystä.

– Kampanjassa tehtyjen joulukorttien määrä kasvaa vuosi vuodelta. Olemme taas saavuttaneet uuden ennätyksen. Pelkästään Keskustorin tuntumassa olevalle Kotitorin keräyspisteelle tuotiin yli tuhat korttia, kertoo joulukorttikampanjaa Tampereella koordinoinut suunnittelija Tiina Santala.

– Oli ilo huomata, miten huolellisia ja ajatuksella tehtyjä suurin osa korteista oli. Korteissa oli itse tehtyjä runoja ja sydäntä lämmittäviä henkilökohtaisia viestejä, kuten ”olet tärkeä” ja ”toivottavasti löydät joulupuurostasi mantelin”. Hauskalta tuntui myös lapsen käsialalla kirjoitettu toivotus ”hyvää joulua, ikäihminen”, Santala jatkaa.

Yksityishenkilöiden lisäksi joulukortteja oli tehty eri yhteisöjen järjestämissä askartelupajoissa. Korttitalkoisiin olivat ryhtyneet muun muassa Mansen Martat, YMCA Tampereen Messin pajan nuoret, Tampereen matkalippujen tarkastajat ja Näsinpuiston päiväkodin lapset.

Pirkanmaan hyvinvointialueen kotihoidon ja asumispalvelujen henkilöstö jakaa kortit tamperelaisille ikäihmisille ennen joulua.

– Tampereella asuu paljon ikäihmisiä. Esimerkiksi jokainen Koukkuniemessä asuva vanhus saa tämän korttikampanjan ansiosta itselleen ainakin yhden joulutervehdyksen, Tiina Santala toteaa.

– Kiitos kaikille osallistujille! Toivon heistä jokaiselle yhtä suurta jouluiloa kuin mitä he ovat tuottaneet jollekin tamperelaiselle vanhukselle.
 

Lisäys 15.12.2023. Uutisen julkaisun jälkeen joulukortteja saatiin vielä kahdesta itsenäisesti kampanjaan osallistuneesta keräyspaikasta. Nämä kortit mukaan lukien joulukortteja on tullut 6400 kappaletta. 

Lisätietoja

Tiina Santala
Suunnittelija
Puhelin:
040 159 1588
Teksti: Johanna Kurela
Kuvat: Tiina Santala
Jaa sosiaalisessa mediassa