Kuorosprintti soi Joulutorilla – Tredun strateginen ohjelma toteutuu käytännön tekoina

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun strategista ohjelmaa toteutetaan arjessa sprinttien avulla. Sprintti kokeilee, kehittää ja luo uutta. Yksi kuluvan vuoden parhaista sprinteistä on Tredu-kuoro, joka aidosti edistää kestävää elämäntapaa ja henkilöstön hyvinvointia.

Sprintti tuo strategisen ohjelman teemat arjen tasolle

Tredun strategisen ohjelman kärjet ovat kestävä elämäntapa, yrittäjyys ja älykäs teknologia. Tredu toteuttaa strategista ohjelmaa arjen työssä ja jokaisella tredulaisella on rooli tavoitteiden saavuttamisessa.

Sprintti on lyhyt ajanjakso, jonka aikana kokeillaan, kehitetään tai tehdään yhdessä jotain kestävämmän elämäntavan saavuttamiseksi.

Sprintti on ratkaisun hakemista kokeilemalla:

  • Ensiksi määritellään tavoite, mitä halutaan saada aikaiseksi. 
  • Sitten päätetään resurssit, missä ajassa kokeilu toteutetaan ja ketkä osallistuvat toteuttamiseen.
  • Sprintit kootaan Sprinttipankkiin inspiraatioksi kaikille tredulaisille
     

Kuoro kajauttaa Joulutorilla 4.12.

Yksi esimerkki Tredun arjen strategisesta työstä on Tredun oma kuoro. Kuoro on perustettu vuonna 2023 ja mukana on 20–30 aktiivista kuorolaista. Hyväntuulinen joukko kokoontuu harjoituksiin kerran viikossa. Yhteenhioutunut joukko on esiintynyt  mm. Tredun 10-vuotissynttäreillä, jonne oli kutsuttu koko Tredun henkilöstö.  

Tällä hetkellä kuoro harjoittelee joululauluja ja esiintyy seuraavan kerran Tampereen joulutorilla maanantaina 4.12. klo 18.

Ilo, innostus, musisoimisen riemu

Yksi aktiivisimmista kuorolaisista on ammatillinen ohjaaja Eine Altonen. Hän kiteyttää monen muun kuorolaisen ja kuoron toimintaa ihailleen tavoin, että kuoro on aivan parasta tyky-toimintaa.

– Olen tykännyt kuorosta tosi paljon. Pidän siitä, että pienellä leikkisellä mielellä on porukka mukana, mutta silti lauletaan oikein ja sydämellä, Eine Altonen sanoo.

Näinkin voi kestävä elämäntapa näkyä arjessa; laulaen, musisoiden ja yleisölle elämyksiä tarjoten. 

Teksti: Tarja Luukko, Eeva Kaura
Kuvat: Esko Taulo
Jaa sosiaalisessa mediassa