Uimahallien hinnasto uudistuu vuoden 2024 alussa

Tampereen kaupungin liikuntapaikkojen hinnasto vuodelle 2024 päätettiin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksessa 29.11.2023. Hinnaston merkittävin muutos on uimahallimaksujen hinnoittelun uudistaminen. Yli 65-vuotiaille mahdollistetaan maksuttomat päiväuinnit arkipäivisin. Lisäksi käyttöön otetaan uusi edullinen kausiranneke. Molemmat uudistukset sisältyvät valtuuston hyväksymään ensi vuoden talousarvioon.

Tampereen uimahallien laajan hinnastouudistuksen tavoitteena on selkeyttää kokonaisuudessaan uimahallien sisäänpääsymaksuja sekä kannustaa ihmisiä liikkumaan. 

65 vuotta täyttäneitä halutaan kannustaa aktiiviseen liikkumiseen tarjoamalla heille 1.1.2024 lähtien maksuton sisäänpääsy uimahalleihin arkisin kello 9-15. Maksuttoman sisäänpääsyn edellytyksenä on iän todistaminen lippukassalla, josta saa sisäänpääsyyn oikeuttavan rannekkeen. Maksuttomat päiväuinnit koskevat ainoastaan omaehtoista uintia uimahalleissa, vesijumpista tulee maksaa erikseen hinnaston mukainen maksu. Päivän aikana on mahdollisuus yhteen maksuttomaan sisäänpääsyyn. 

Opiskelijoille tarjotaan vuoden alusta mahdollisuus edullisiin uinteihin, kun opiskelija-alennuksen käyttöä laajennetaan nykyisestä arkikäytöstä koskemaan myös viikonlopun uinteja. 

Edullinen kausiranneke uutena tuotteena

Uutena tuotteena liikuntapalveluissa otetaan käyttöön edullinen kausiranneke, joka alentaa kaikkien kuntalaisten uimahallimaksuja ja tarjoaa yhdenvertaisemman mahdollisuuden omaehtoisen liikunnan lisäämiseksi. 

Henkilökohtaisia kausirannekkeita on myynnissä neljässä hintaluokassa siten, että ranneke on voimassa ostohetkestä vuoden 2024 loppuun saakka. Rannekkeen hinta laskee kolmen kuukauden välein ostohetken perusteella seuraavasti:  1.1. – 31.3. ostetun kausirannekkeen hinta on 130 euroa, 1.4. – 30.6. 97,50 euroa, 1.7. – 30.9. 65 euroa ja 1.10. – 31.12. 32,50 euroa. 

Kausiranneke oikeuttaa yhteen sisäänpääsyyn päivän aikana ja on voimassa kaikissa kaupungin uimahalleissa eli Pyynikin, Hervannan ja Tesoman uimahalleissa sekä Tampereen uintikeskuksessa. Uimahallit ovat avoinna päivittäin läpi vuoden juhlapyhiä lukuun ottamatta. Kesäaikanakin avoinna on aina vähintään yksi uimahalli. Kausiranneke ei ole voimassa maauimalassa. Kaikissa uimahalleissa on mahdollisuus maksaa myös kertamaksulla.  

Ensi vuoden kausirannekkeiden myynti alkaa uimahalleissa joulun jälkeen, tarkempi myynnin aloituspäivämäärä julkaistaan tampere.fi-sivuilla. Kausirannekkeen voi myös ladata suoraan omalle sarjarannekkeelle, mikäli sellainen on itsellä olemassa. Huomioitavaa on, että sarjarannekkeiden myynti loppuu 31.12.2023 ja sarjarannekkeella olevat tuotteet voi käyttää loppuun niiden voimassaoloaikana. Esimerkiksi erityisuimakortin käyttöä voi jatkaa normaalisti siinä olevan voimassaoloajan mukaisesti. Uusia erityisuimakortteja ei enää myydä vuoden 2024 alusta alkaen. Uimahallien tuotevalikoimasta poistuu myös alennushintaiset aamu/päiväuinnit arkisin. 

-Lippuhintojen merkittävän alentamisen tavoitteena on saada yhä useampi liikunnan pariin. Uudistus sekä ojentaa kättä nykyisille vakiuimareille että ennen kaikkea antaa mahdollisuuden monelle uudelle kaupunkilaiselle päästä uimahalliin liikkumaan säännöllisesti. Liikuntamuotona uinti on kokonaisvaltainen ja sopii kaiken ikäisille, lautakunnan puheenjohtaja, apulaispormestari Matti Helimo sanoo.

Hinnastouudistus on vuoden mittainen kokeilu, jonka aikana pyritään selvittämään käyttäjien kokemuksia hinnoittelun vaikutuksesta liikunta-aktiivisuuden lisäämiseksi. Vuoden aikana seurataan aktiivisesti asiakkaiden palautteita ja toukokuussa toteutetaan asiakaskysely kokeilun onnistumisesta. 

Kaikki liikuntapalvelujen uudet hinnat päivitetään verkkosivuille vuoden loppuun mennessä.

Lisätietoja

Mikko Heinonen
Liikuntapäällikkö
Puhelin:
050 554 5835
Teksti: Aila Rajamäki
Jaa sosiaalisessa mediassa