Itsenäisyyspäivää juhlitaan yhdessä Keskustorilla

Tampere juhlistaa Suomen itsenäisyyttä perinteisesti Keskustorilla 6. joulukuuta 2023 kello 17–17.30. Itsenäisyyspäivän juhlaa tähdittävät muun muassa VIIVI ja Konsta Hietanen. Tapahtuma on kaikille avoin ja pääsymaksuton.

Suomi täyttää tänä vuonna 106 vuotta. Tampereella Suomen Itsenäisyyspäivää juhlitaan Keskustorilla keskiviikkona 6.12. kello 17–17.30.

Itsenäisyyspäivän juhlassa esiintyvät VIIVIn ja Konsta Hietasen lisäksi Mieskuoro Laulajat, Poikakuoro Pirkanpojat sekä Tampereen työväenyhdistyksen soittokunta. Juhlapuheen tapahtumassa pitää Tampereen kaupungin apulaispormestari Pekka Salmi ja runon lausuu Tampereen yhteiskoulun lukion opiskelijat Minttu Viitamäki ja Elli Löövi. Tapahtuman juontaa Anna Sirén.

Tapahtuma aiheuttaa muutoksia Keskustorin alueen liikennejärjestelyihin. Tapahtumapäivänä Molinin tontin sekä Keskustorin parkkialueet ovat poissa käytöstä ja Aleksis Kiven kadulta itään päin suuntautuva osuus Puutarhakadusta on suljettuna. Aleksis Kiven katu suljetaan Kauppakadun sekä Puutarhakadun väliseltä osuudelta puoli tuntia ennen tapahtuman alkua kello 16.30 ja avataan tapahtuman päättymisen jälkeen noin kello 18. Kaupunki suosittelee saapumaan paikalle julkisilla kulkuvälineillä tai kävellen. Itsenäisyyspäivänä joukkoliikenne palvelee sunnuntain aikatauluilla.

Tapahtuman päätteeksi Keskustorin alueen rakennukset valaistaan viimevuotiseen tapaan talvisilla valoinstallaatioilla, jotka kestävät 7.1.2024 asti. Rakennusten valaistukset ovat Itsenäisyyspäivän jälkeen päällä päivittäin kello 16–22.

***

Uutista muokattu 17.11.2023: Lisätty tieto Tampereen yhteiskoulun lukion opiskelijoista, jotka lausuvat tapahtumassa runon.

Lisätietoja

Saara Saarteinen
Tapahtumapäällikkö
Puhelin:
040 801 6222
Jaa sosiaalisessa mediassa