Jatketaan pyöräilyä! Tampereen kaupunki osallistuu Pyöräilytalvi-kampanjaan

Tampereen kaupunki osallistuu tällä viikolla Pyöräliiton Pyöräilytalvi-kampanjaan. Pyöräily ympäri vuoden vaatii hiukan ennakointia, mutta ei ole extreme-laji.

Teemaviikko muistuttaa pyöräilyn ilosta ja kehottaa jatkamaan pyöräilyä myös silloin, kun lämpötila putoaa ja päivät pimenevät. Pyöräily on nopea, edullinen, terveellinen ja ympäristölle ystävällinen tapa liikkua myös talvella. Tuttu talvikelien pukeutuminen riittää pyöräillessä.

Pimeän vuoksi valot ja heijastimet ovat pyörässä pakollisia varusteita. Liukkauden vuoksi pyörään kannattaa vaihtaa nastarenkaat ja sovittaa vauhti olosuhteisiin. Esimerkiksi äkkijarrutuksia ja -käännöksiä kannattaa välttää ja huomioida liukkauden takia erityisesti muun muassa sileät kivipinnat, rännien aluset tai puiset sillat. 

​​​​​​Vinkit turvalliseen pyöräilyyn ympäri vuoden

  • Nastarenkaat.
  • Valot. Edessä ja takana.
  • Heijastimet. Edessä, takana ja sivuilla.
  • Toimivat jarrut ja soittokello.
  • Kypärä. Lämmintä alle.
  • Ulkoiluun sopiva pukeutuminen, tuulta pitävät käsineet. 

Pyöräilyn talvisista varusteista ja pyöräteiden kunnossapidosta Tampereella kerrotaan lisää Pyöräilytalvi-sivulla. 

Renkaidenvaihtotempaus Tesomalla ja Taidepyöräretki Vuoreksessa

Kampanjaviikolla järjestetään kaksi pyöräilytapahtumaa eri puolilla Tamperetta. Tesomalla opitaan renkaidenvaihtoa ja kiitetään pyöräilijöitä kahvilipukkeilla. Vuoreksessa tutustutaan ympäristötaideteoksiin pyöräretkellä, jonka jälkeen nautitaan kuppi kuumaa. Tapahtumiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.
 

Keskiviikkona 15.11. klo 15–18 Loistava renkaidenvaihtotempaus ja kiitoskahvit pyöräilijöille Tesomalla

Tule kysymään vinkkiä pyörän talvirenkaiden vaihtoon ja katsomaan, miten se tapahtuu Tesoman hyvinvointikeskukselle! Voit myös tulla oman pyörän ja vaihtorenkaiden kanssa ja saat heti paikan päällä asiantuntijalta  apua vaihtoon. Samalla voit saada pikahuollon pyörään. 

Tapahtuman aikana jaetaan ilmaiseen kahviin tai teehen ja pikkupurtavaan Yhteisökahvila OmaNaapurissa oikeuttavia lippuja pyörällä Liikekeskus Westeriin ja hyvinvointikeskukseen saapuneille. Tule hakemaan omasi pyöräilykypärää vilauttamalla. Kaikille heijastimia!


Perjantaina 17.11. klo 18.30 Taidepyöräretki Vuoreksessa Tampereen Pyöräilijöiden johdolla

Tutustutaan pyöräillen alueen ympäristötaideteoksiin. Pyöräretki lähtee liikkeelle Vuoreksen monitoimitilalta (Vuoreksen Puistokatu 94) klo 18.30. Retken pituus on noin kymmenen kilometriä. Retken jälkeen tarjolla kuumaa juotavaa ja pientä purtavaa. Mukana myös erilaisia kuormapyöriä, joihin voi tutustua retken jälkeen. 

 

Lisätietoja

Mimmi Virtanen
Pyöräilytalvi-tapahtumista Suunnittelija
Puhelin:
040 154 9883
Sanna Ovaska
Talvipyöräilyvinkeistä Projektipäällikkö
Puhelin:
040 801 3125
Teksti: Essi Lehtinen
Jaa sosiaalisessa mediassa