Vielä lisää valotaidetta – Piiri kutsuu rauhoittumaan keskellä kaupungin vilinää

Piiri on ääni- ja valotaideteos, jonka keskiössä hehkuu symbolinen nuotio. Teos kutsuu katsojat yhteenkuuluvuuden tärkeän sanoman äärelle, kannustaa katsojia pysähtymään hetkeksi ja liittymään yhteisön piiriin. Teos on esillä Kirjastonpuistossa 15.-19.11.2023.

Piiri-teos on kohtauspaikka, jossa yhteiset tarinamme alkavat ja ajatukset kipinöivät. Teos on esillä Kirjastonpuistossa Laikunlavan edustalla 15.-19.11. päivittäin kello 17-24. Vaikka sijainti on aivan ydinkeskustassa, rauhallinen puistoympäristö tarjoaa katsojille intiimin kokemuksen ja mahdollisuuden rauhoittua keskellä hektistä kaupunkia.

Teoksen toteutuksesta ja konseptoinnista vastaa luova tapahtumatuotantoon ja AV-asennuksiin keskittynyt yritys Stereo:ID. Tunnelmallisen äänimaailman on luonut Juhana Nyrhinen, Kulttuuriosuuskunta Uulun soitinrakentaja, joka on omistautunut perinnesoittimien rakentamiselle jo 20 vuoden ajan.

Piirin ensiesitys nähtiin Valkeakosken 100-vuotisjuhlaviikolla Kirjaslammen upeissa maisemissa 28.10.-3.11.2023. Tammikuussa 2024 teos nähdään vielä Loiste Ylöjärvi -valotaidefestivaalilla.

Teoksen toteutus: Stereo:ID 
Suunnittelu: Mari Savolainen
Valosuunnittelu: Marko Vierimaa
Tuottaja: Heini Puurtinen
Äänimaailma: Juhana Nyrhinen

Yhteistyökumppaneina Pirkanmaan Boksi Oy ja Tunkua Oy. 
Piirin on mahdollistanut kulttuurin alueellinen kehittämishanke Operaatio Pirkanmaa. Kirjastonpuiston toteutusta tukevat Tampereen kaupunkikulttuuriyksikkö ja Kulttuuritalo Laikku.

Lisätietoja

Aliisa Piirla
Kulttuuritalo Laikku Koordinaattori
Puhelin:
050 523 2134
Heini Puurtinen
Stereo:ID Tuottaja
Puhelin:
040 663 7473
Kuvat: Mari Savolainen
Jaa sosiaalisessa mediassa