Anna jouluiloa vanhuksille – osallistu Joulupostia ikäihmisille -kampanjaan

Tampere on mukana valtakunnallisessa Joulupostia ikäihmisille -kampanjassa. Kampanjan aikana tamperelaiset tekevät joulukortteja, jotka jaetaan ennen joulua kotihoidon piirissä tai palvelutaloissa asuville vanhuksille. Omat joulutervehdykset voi tuoda eri puolilla kaupunkia oleviin keräyspisteisiin 13.11.–4.12.2023.

– Jouluna muistetaan perinteisesti perhettä, ystäviä ja tuttuja lähettämällä joulutervehdyksiä. Erityisesti ikäihmiset ovat tottuneet saamaan joulukortteja. Niistä on iloittu ja niitä on tutkittu rauhassa. Korttien määrä on kertonut sosiaalisen verkoston laajuudesta, kertoo suunnittelija Tiina Santala Tampereen kaupungilta. 

– Kun iän karttuessa elinpiiri, suku ja tuttavajoukko pienentyvät, ei joulukorttejakaan tule enää yhtä paljon kuin ennen. On paljon iäkkäitä, jotka eivät saa enää ollenkaan joulupostia, Santala jatkaa.

Kaikki ikäihmisten yksinäisyydestä huolestuneet voivat olla mukana varmistamassa, ettei yksikään tamperelainen kotihoidon piirissä oleva tai palvelutalossa asuva vanhus jää ilman ystävällistä joulutervehdystä. 

Viime vuoden joulukorttikampanjassa tamperelaiset tekivät yli 6000 joulukorttia ja jokaiselle kortille löytyi vastaanottaja. Vanhukset olivat liikuttuneita saadessaan joulupostia hyväntahtoiselta ihmiseltä.

– Toivon, että myös tänä vuonna saamme yhtä paljon joulutervehdyksiä. Joulukortit tuovat joulumielen niin antajalle kuin saajallekin, Tiina Santala sanoo.


Kortissa tärkeintä on tunnelma ja ystävällinen viesti

Valtakunnallisessa Joulupostia ikäihmisille -kampanjassa yksittäiset ihmiset, harrastusryhmät, päiväkodit, koululuokat, opiskelijaryhmät, yhdistykset, työpaikkojen henkilöstö ja muut voivat tehdä joulukortteja tuntemattomille ikäihmisille. Kampanjan järjestää luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot ry.

Kortit voi tuoda kampanjan aikana 13.11.–4.12.2023 keräyspisteisiin, joita on eri puolilla maata. Lista Joulupostia ikäihmisille -keräyspisteistä tulee kampanjan verkkosivuille www.siskotjasimot.fi ennen kampanjan alkua. Tampereella keräyspisteitä on muun muassa lähitoreilla.

Keräysajan jälkeen Pirkanmaan hyvinvointialueen kotihoidon ja asumispalvelujen henkilöstö jakaa kortit tamperelaisille ikäihmisille.

– Kortit voi askarrella itse tai käyttää valmiita kortteja. Kuvituksen tyyli on vapaa. Kuvissa voi olla esimerkiksi iloisia tonttuja, nostalgisia talvimaisemia tai jouluyön rauhaa. Pääasia on lämmin tunnelma ja ystävällinen viesti, Santala sanoo.

Korttiin voi kirjoittaa lyhyen tai pidemmän joulutervehdyksen tai vaikka runon. Yksinkertaisimmillaan riittää Hyvää joulua! -tervehdys. Allekirjoitukseksi voi laittaa oman etunimensä sekä kampanjan järjestäjän nimen ”Siskot ja Simot ry”.


Joulupostia ikäihmisille -keräyspisteet Tampereella

Tarkistathan keräyspisteen aukioloajat ennen kuin lähdet viemään kortteja.

•    Kalevan kulman Iloa arkeen -pysäkki, Väinämöisenkatu 25, 33540 Tampere
•    Kansalaistalo Mansikkapaikka, Pikkusaarenkuja 2, 33410 Tampere 
•    Kaukaharjun lähitori, Keskisenkatu 13–15, 33710 Tampere
•    Keinupuiston lähitori, Orivedenkatu 28, 33720 Tampere
•    Kuuselan lähitori, Nuolialantie 46, 33900 Tampere
•    Kyttälän lähitori, Tuomiokirkonkatu 22, 33100 Tampere
•    Lielahden kartanon aula, Tehdaskartanonkatu 38, 33400 Tampere 
•    Lielahden lähitori, Antti Possin kuja 1, 33400 Tampere
•    Peurankallion lähitori, Peurankallionkatu 10, 33230 Tampere
•    Pirkanmaan Kotitori, Frenckellinaukio 2 B, 33100 Tampere
•    Pispan lähitori, Simolankatu 4, 33270 Tampere
•    Rientolan Setlementti, Federleynkatu 19, 33400 Tampere
•    Taatalan lähitori, Sulkavuorenkatu 6, 33820 Tampere
•    Tammelan lähitori, Itsenäisyydenkatu 21 B, 33500 Tampere

 

Täydennetty 1.11.2023 ja 16.11.2023. Lisätty listalle uusia keräyspisteitä.

Lisätietoja

Tiina Santala
Suunnittelija
Puhelin:
040 159 1588
Teksti: Johanna Kurela
Kuvat: Tiina Santala
Jaa sosiaalisessa mediassa