Ovatko puistot ja ulkoilualueet sinulle tärkeitä? – vastaa kyselyyn

Ovatko kaupungin puistot ja leikkipaikat sinulle tärkeitä? Vietätkö aikaasi uimarannoilla tai ulkoilualueilla? Vastaa verkkokyselyyn 22.10.2023 mennessä ja kerro mielipiteesi Tampereen viheralueista! 
Kesän viettäjiä Kaukajärven uimarannalla.
Kesän viettäjiä Kaukajärvellä

Tampereen viheralueohjelman päivitystyö on alkanut. Päivitystyön tueksi Tampere kartoittaa verkkokyselyllä kaupunkilaisten näkemyksiä julkisista viheralueista ja niiltä saatavista luontohyödyistä ja palveluista. Myös ulkopaikkakuntalaiset voivat halutessaan vastata. Kysely on avoinna 25.9.–22.10.2023. 

Viheralueohjelmassa linjataan Tampereen kaupungin viheralueiden kehittämistä, hoitoa ja seurantaa. Kyselyyn vastanneilta kerättyä tietoa ja kokemuksia käytetään suunnittelun tukena.

Viheralueilta saadaan luontohyötyjä ja palveluita

–Viheralueilla on sekä ihmisen tarjoamia virkistyspalveluja että viherympäristön itsensä tuottamia palveluja. Kaupunki toteuttaa kuntalaisille esimerkiksi leikkipaikkoja, kenttiä, koira-aitauksia ja reitistöjä. Luontohyötyjä eli ekosysteemipalveluja ovat esimerkiksi puhdas ilma, vesi ja ravinto. Viheralueohjelmassa haluamme ottaa huomioon molemmat näkökulmat sekä viheralueiden moninaiset arvot kulttuurihistoriasta aina luontoarvoihin sekä taloudelliseen arvoon, kertoo viheralueohjelmatyötä vetävä erikoissuunnittelija Mirjam Larinkari.

Aikaisempi viheralueohjelma on vuodelta 2005. Päivitetty viheralueohjelma on tarkoitus julkaista vuonna 2024, ja se tulee ohjaamaan viheralueiden suunnittelua, rakentamista ja kunnossapitoa tulevaisuudessa.

Tampereen päivän tapahtumassa voi keskustella suunnittelijoiden kanssa

Tule keskustelemaan viheralueohjelmasta asiantuntijoiden kanssa avointen ovien tapahtumaan perjantaina 29.9. klo 12–18 Siluetissa. Siluetti on kaupunkikehittämisen ja -suunnittelun esittelytila linja-autoaseman rakennuksessa osoitteessa Hatanpään valtatie 7.  Koko perheen tapahtumassa tamperelaiset pääsevät tutustumaan siihen, miten keskustan aluetta suunnitellaan ja kehitetään. 
 

Lisätietoja

Mirjam Larinkari
Erikoissuunnittelija
Puhelin:
040 594 0721
Teksti: Jenni Karhapää
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa