PIKI-kirjastot palkitsivat Vuoden lukuteot

PIKI-kirjastot valitsivat Vuoden lukuteoiksi Vinhan kirjakaupan, Virtatuvan ja ATK Seniorit Mukanetin toiminnan lukemisen edistämiseksi.

Pirkanmaan kirjastot julkistivat PIKI-päivänä 21. syyskuuta Vuoden lukuteko -palkinnon saajat.  Jo kolmatta kertaa jaetuilla palkinnoilla PIKI-kirjastot haluavat tehdä tärkeää lukutaitotyötä näkyväksi ja kiittää sen tekijöitä.

Tänä vuonna PIKI-kirjastot palkitsivat yhteisesti kolme tahoa, jotka ovat ansioituneet lukemisen edistämisessä Pirkanmaalla.  Tunnustus myönnettiin Ruovedellä sijaitsevalle Vinhan kirjakaupalle, Virtain Virtatuvalle sekä ATK Seniorit Mukanetti ry:lle.

- Kukin PIKI-kirjasto sai nimetä yhden ehdokkaan palkinnon saajaksi, ja hyvien ehdokkaiden joukosta äänestimme kolme palkinnon saajaa. Palkitut tahot kuvastavat hyvin sitä monipuolista kenttää, joiden kanssa kirjastot tekevät yhteistyötä lukutaitojen tukemiseksi. Myös digilukutaiton tukeminen on erittäin tärkeää, koordinaattori Ismo Santala sanoo.

 

Vuoden lukuteko 2023 -palkitut


Vinhan kirjakauppa,Ruovesi

”Ruovedelle hiljattain avattu, uusittu Vinhan kirjakauppa on tehnyt hyvää ja tehokasta työtä lukemisen edistämiseksi. Ote on rento, ja näkyvyyttä on riittänyt koko maan laajuudelta. Vaikka kyse on yksittäisestä kaupallisesta toimijasta, Vinhan kirjakauppa edistää hienosti kirja-alan toimijoiden välistä synergiaa.”
 

Virtatupa, Virrat

”Virtatupa on Virtain mielenterveysyhdistyksen ylläpitämä matalan kynnyksen kokoontumispaikka kaikille. Kirjavinkkarit-ryhmä kokoontuu Virtatuvalla kerran kuukaudessa. Osallistujat kertovat lukemistaan kirjoista ja saavat toisiltaan vinkkejä. Ryhmän vetäjänä toimii Maija Ihatsu. Myös kirjasto osallistuu tapaamisiin.”

 

ATK Seniorit Mukanetti ry


”Yhdistys tekee tärkeää työtä ikäihmisten tietokoneiden, tablettien ja kännyköiden käytön perusvalmiuksien edistämiseksi järjestämällä koulutusta ja ohjausta. Mukanetin vertaisohjaajat opastavat maksutta it-asioissa useassa kunnassa. Opastuspisteitä on esimerkiksi kirjastoissa.”

 

Lisätietoja

Ismo Santala
PIKI-kirjastot
Puhelin:
040 800 7829
Jaa sosiaalisessa mediassa