Luonnon ja kulttuurin päivä Kaukajärveltä Pitkäjärvelle -tapahtuma johdattaa lähiluontoon

Tule mukaan tutustumaan ainutlaatuiseen lähiluontoon taiteen, musiikin, tiedon ja luonnossa liikkumisen keinoin. Luonnon ja kulttuurin päivä Kaukajärveltä Pitkäjärvelle -tapahtumaa vietetään sunnuntaina 24.9. kello 12–20.

– Tapahtumapäivä sai ideansa alueen asukkaalta, ja on ollut hienoa, että iso joukko ihmisiä on mukana tekemässä yhteistä tapahtumaa, iloitsee Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelman projektisuunnittelija Sini Lempinen.

Tapahtumapaikkoja ovat Kaukajärvellä Haiharan Kahvikamari ja Pitkäjärven ympäristössä Kisapirtti, Sillansalmi sekä varuskunnan vanha rantasauna. Tapahtumapaikkojen välillä toimii ilmainen bussikuljetus kello 12–18.

Ohjelma:

Haiharan kartanon Kahvikamarilla (Haiharankatu 32, Tampere) on tarjolla muun muassa klo 12 alkusanojen lisäksi Duo särmän musisointia, Louhen tyttäret -tanssiesitys ja toimijoiden infopisteitä. Kahvikamari palvelee asiakkaita tuorein leivonnaisin.

Ilkon kurssikeskuksen pihapiirissä (Ilkontie 8, Kangasala ) pääsee nauttimaan alkusoitosta näköalatasanteella klo 12, työpajoista, ja sekä ohjatusta kulttuurikävelystä kurssikeskukselta Sillansalmeen. Kävelylle lähtö klo 14. Luontopyhiinvaellus kurssikeskukselta Kisapirtille alkaa klo 13.40.

Kisapirtillä (Kisapirtintie 111, Kangasala) klo 13–17 voi pikahuollattaa polkupyörän, osallistua Vehmaisten urheilijoiden pihajumppaan, suunnistaa lasten kanssa, kuunnella livemusiikkia, tutustua toimijoiden infopisteisiin ja kuunnella paneelikeskustelua klo 16.15–17 aiheesta Rakentaa vai suojella. Kisapirtin kahvio palvelee nälkäisiä.

Kauka- ja Pitkäjärven erityispiirteistä kertoo pitkän virka- ja tutkijanuran luonnonsuojelun parissa tehnyt emeritusprofessori Heikki Toivonen klo 15. Luentosalin virkaa toimittaa kaunis Sillansalmen kannas (Sillansalmentie, Kangasala), jossa Kauka- ja Pitkäjärvi kohtaavat. Sillansalmella pääsee myös kokeilemaan kanootteja klo 14–18.

Tapahtumapäivän voi päättää löylyihin Ilkon kurssikeskuksen pihapiirissä sijaitsevassa vanhassa varuskunnan rantasaunassa, joka on lämpimänä klo 15–20. Saunalla voi paistaa omia makkaroita, ja alkuillasta nuotiolla on tarjolla livemusiikkia.

Päivittyvä ohjelma tapahtumakalenterissa, oikeudet ohjelmamuutoksiin pidätetään. 

Tapahtumaa järjestämässä ovat muun muassa Ekokumppanit Oy, Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelma sekä Hiilineutraaleja tekoja -kehitysohjelma Tampereen kaupungilta Haiharan Kahvikamari, Ilkonmäen seudun asukasyhdistys, Kangasalan Luonto ry, Kaukajärviseura, Kangasalan SK, Pelastakaa Kaukajärvi, Pelastetaan Pitkäjärvi, Polkujuoksijat, Tampereen ev. lut. seurakuntayhtymä, Tampereen Vehmainen Seura ry, Vatialan kyläyhdistys, Vehmaisten osakaskunta, Vehmaisen urheilijat sekä yksityisiä toimijoita kuten taiteilijoita ja aktiivisia asukkaita.

Lisätietoja

Sini Lempinen
Projektisuunnittelija
Puhelin:
041 730 8186
Teksti: Raija Lindell
Kuvat: Eelis Pulkkinen
Jaa sosiaalisessa mediassa