Hallilan skeittipaikka uudistettiin Etelän Massit -hankkeen siivittämänä

Hallilaan on valmistunut uusi skeittipaikka entisen skeittipaikan kohdalle Pehkusuonkatu 6:een parkkialueen eteläpäähän.   Pieni skeittipaikka on varustettu kivisillä ja teräksisillä skeittirakenteilla, ja sen laidalla on ainutlaatuinen asfalttiluiska.
Skeittajia ja rullalautailijoita Hallilan skeittipaikalla.
Moni skeittaaja ja rullalautailija on löytänyt Hallilan uudistetun skeittipaikan (kuva Antti Hänninen)

–Vastaavaa luiskaa ei muualla Tampereen skeittipaikoilla ole, joten sen on myös tarkoitus tarjota vaihtelua ja houkutella muualtakin kaupungista lautailijoita tähän kohteeseen. Toisaalta se tarjoaa lapsille ja nuorille aloitteluun sopivan helpon muodon, jossa voi harjoitella ensimmäisiä kaareen tai luiskaan laskuja, kuvailee Tampereen Rullalautailijat ry:n puheenjohtaja Antti Hänninen.

– Uusittu skeittipaikka näyttää saaneen hyvän vastaanoton. Se on hyvien kulkuyhteyksien varrella ratikkapysäkin läheisyydessä ja palvelee sijaintinsa puolesta esimerkiksi hervantalaisia skeittaajia, joilla ei ole omaa ulkopaikkaa, Hänninen toteaa.

Tampereen Rullalautailijat ry:n osallistui yhdessä ryhmän nimeltä ”South side” kanssa Tampereen kaupungin osallistuvan budjetin hankkeeseen Etelän Massit, ja idea skeittipaikan rakentamisesta menestyi äänestyksessä. Hankkeelle myönnettiin 5000 € suuruinen toimintaraha. Tampereen kaupunki myönsi vielä lisärahoitusta 25 000 €, ja skeittipaikka saatiin toteutetuksi. 

Paikaksi valikoitui Hallilan vanha skeittipaikka, jonka päälle Tampereen Infra rakennutti uuden lautailuun sopivan, kestävän asfalttipohjan. Osallistuvan budjetoinnin rahoitus käytettiin uuden asfaltin päälle hankittuihin uusiin kivi- ja teräskalusteisiin, joiden lopulliseen kokoonpanoon nuorisoryhmä sai vielä vaikuttaa yhdessä yhdistyksen suunnittelijoiden kanssa. Alueen vanhat kivikalusteet säilytettiin ja sijoitettiin uudelleen käyttöön Tampereen Rullalautailijat ry:n suunnitelman mukaisesti.

Kaupunginpuutarhuri Timo Kosken mukaan sopivien alueiden löytäminen skeittipaikoille on haasteellista, joten vanhan korjaaminen oli helpompaa.
–Hallilaan saatiin upea skeittipaikka, joka on saanut käyttäjiltä paljon kiitosta, Timo Koski kertoo. 

Lisätietoja

Antti Hänninen
Tampereen Rullalautailijat ry, puheenjohtaja:
Puhelin:
045 636 0367
Timo Koski
Tampereen kaupunki Kaupunginpuutarhuri
Puhelin:
050 345 7568
Kuvat: Antti Hänninen
Jaa sosiaalisessa mediassa