Uudistunut kalenteri kokoaa yhteen Tampereen tapahtumat ja harrastukset

Asukkaille ja matkailijoille suunnattu Tampereen tapahtuma- ja harrastuskalenteri uudistui elokuun alussa. Tampereen ja sen lähialueiden tapahtumat on koottu osoitteeseen tapahtumat.tampere.fi. Alueen harrastustarjontaan voi puolestaan tutustua harrastukset.tampere.fi-osoitteessa. Tietoa tapahtumista ja harrastustoiminnasta voi viedä kalenteriin maksuttomasti.

Tampereen tapahtuma- ja harrastuskalenteri kokoaa yhteen paikkaan Tampereen ja sen lähialueiden tapahtumia ja erilaista harrastustoimintaa suomeksi ja englanniksi. 

– Kalenteri on keskeinen tiedonlähde tamperelaisille ja täällä matkaileville. Kalenterin tapahtumapuolella ilmoitetaan niin suurista kulttuuri- ja urheilutapahtumista kuin myös pienemmistä pihakirppiksistä ja korttelitapahtumista. Harrastuspuolelta voi etsitä tietoa lyhytkestoisista kursseista tai säännöllisistä harrastusryhmistä, kertoo projektipäällikkö Anni Joela Tampereen kaupungilta.

Itseä kiinnostavaa sisältöä voi hakea kalenterin hakutoimintojen avulla. Vapaasanahaun lisäksi sisältöjä voi rajata ajan, alueen, kohderyhmän ja kategorian perusteella. 

 
Kalenteriin voi ilmoittaa tapahtumia ja harrastustoimintaa 

Kalenteri on maksutta kaikille avoimia tapahtumia ja harrastustoimintaa järjestävien yhdistysten, yritysten ja muiden yhteisöjen käytössä. Kalenterista löytyy myös Tampereen kaupungin järjestämää toimintaa. 

– Uusien sisältöjen syöttö on yksinkertaista. Tapahtumat ilmoitetaan tapahtumat.tampere.fi-kalenteriin ja harrastustoiminta vastaavasti harrastukset.tampere.fi-puolelle. Kummassakin on etusivun yläosassa painike, jota klikkaamalla pääsee sisällönsyöttöön. Sen alussa on lyhyt opastusvideo, joka kannattaa katsoa, Joela sanoo.

Ensimmäisellä kirjautumiskerralla käyttäjä luo itselleen henkilökohtaisen käyttäjätilin. Käyttäjä luo myös edustamalleen yhdistykselle, yritykselle tai muulle ryhmälle tapahtumajärjestäjän profiilin, jossa kerrotaan muun muassa yhteystiedot. Nämä profiilitiedot jäävät talteen eikä niitä tarvitse kirjoittaa seuraavilla kirjautumiskerroilla uudelleen.

Tapahtuman tai harrastustoiminnan tiedot viedään kalenteriin selkeällä lomakkeella. Tilaisuudet luokitellaan lomakkeella olevia kategorioita käyttäen. Tarvittaessa sisällön voi tallentaa luonnoksena ja julkaista myöhemmin.

– Mukaan kannattaa liittää tapahtumasta tai harrastuksesta kertova kuva. Kuvan käyttöön tulee kuitenkin olla julkaisu- ja tekijänoikeuksien mukainen lupa, Joela muistuttaa.

Uudessa sisällönsyöttölomakkeessa on helppo tehdä samasta ilmoituksesta myös englanninkielinen versio. Aika- ja paikkatietoja ei tarvitse kirjoittaa uudelleen. Kääntäessä voi käyttää apuna kalenterissa olevaa käännöstoimintoa.

Tampereen tapahtuma- ja harrastuskalenteriin viedyt tiedot välittyvät myös muihin viestintäkanaviin, kuten Tampere.Finland-mobiilisovellukseen, Visit Tampereen tapahtumakalenteriin sekä Aamulehden Menokoneeseen. Osa näkyy myös kaupungin verkkosivuilla.

Yhdistysten ja muiden toimijoiden on mahdollista tuoda kalenterista tapahtumanäkymiä omille kotisivuilleen.

Lisätietoja

Anni Joela
Projektipäällikkö
Puhelin:
040 721 9867
Teksti: Johanna Kurela
Kuvat: Johanna Kurela
Jaa sosiaalisessa mediassa