Etelä-Hervannan uusi koulu ja päiväkoti on valmis

Päiväkoti- ja koulurakentaminen jatkuu vilkkaana Tampereella. Uusia päiväkoteja ja kouluja rakennetaan ja vanhempia kohteita peruskorjataan eri puolilla kaupunkia. Etelä-Hervannan uusi koulu ja päiväkoti on valmistunut ja aloittaa toimintansa uusissa tiloissa elokuussa.
Etelä-Hervannan koulu ja päiväkoti sekä pihamaata.
Etelä-Hervannan koulun ja päiväkodin uusi rakennus on valmistunut.

Etelä-Hervannan koulu ja päiväkoti sijaitsee Mekaniikanpolulla samalla tontilla, josta vanha koulurakennus purettiin vuonna 2020. Koulu luopuu Pelipuiston toimipisteestä, kun uusi rakennus otetaan käyttöön.

Etelä-Hervannan koulu ja päiväkoti on suurin yhden katon alla toimiva kokonaisuus Tampereen kaupungin päiväkoti- ja koulurakennuksista, kun sen kaikki toiminnot otetaan huomioon. Uudessa rakennuksessa on tilat varhaiskasvatukselle, esiopetukselle sekä perusopetuksen 1.-9. -luokille. Nelikerroksinen rakennus on mitoitettu kaikkiaan noin 1300 esiopetuksen ja perusopetuksen oppilaalle. Lisäksi rakennuksessa on päiväkoti 160 lapselle. Rakennuksessa toimii myös suun terveydenhuollon yksikkö. 

Etelä-Hervannan koulu toimi väistötiloissa Tampereen yliopiston Hervannan kampuksen Konetalossa syksystä 2018 alkaen. Nyt Ahvenisjärven koulutalo Pohjois-Hervannasta siirtyy suunnitellusti väistöön samoihin tiloihin.

Ahvenisjärven vanha koulu puretaan ja tilalle rakennetaan uusi koulutalo. Uusi koulu korvaa vanhan, ja samalla varaudutaan palvelutarpeen kasvuun. Uusi koulu otetaan käyttöön elokuussa 2026. Kanjonin koulu toimii edelleen normaalisti.


Ikurin uusi päiväkoti ja koulu käyttöön


Ikurin päiväkodin ja koulun yhteinen uudisrakennus on valmistunut ja otetaan käyttöön Virontörmänkadulla elokuussa 2023. Uusi päiväkoti ja koulu ovat samalla tontilla, jossa aikaisemmin sijaitsivat Ikurin vanha koulurakennus ja Myllärin päiväkoti. Uusi päiväkoti korvaa Myllärin ja Länsi-Tesoman päiväkodit. Päiväkoti on tehty 160 lapselle ja koulu 150 oppilaalle (esiopetus ja luokat 1-2). 

Uuden Sammon koulu- ja päiväkoti -rakennuksen kaikki tilat Kaupinkadulla saadaan käyttöön syyslukukauden alkaessa. Päiväkoti aloitti toimintansa uudessa kiinteistössä jo viime tammikuussa. Elokuussa koulujen alkaessa tiloihin siirtyy Kissanmaan koulusta noin 300 esi- ja perusopetuksen oppilasta Kissanmaan koulun perusparannustöiden ajaksi. Osa uuden rakennuksen opetustiloista on Sammon koulun käytössä. Myös esiopetus alkaa uusissa tiloissa elokuussa. 

Uuden Eteläpuiston koulun ja päiväkodin rakentaminen on käynnissä Koulukadulla. Rakennus saadaan käyttöön elokuuhun 2024 mennessä. Rakennukseen tulee varhaiskasvatuksen tilat 120 lapselle ja 150 esi- ja alkuopetuksen oppilaalle (luokat 1-2).


Ojalan uuden päiväkodin ja koulun rakennustyöt käynnissä


Myös Ojalan uuden päiväkodin ja koulun rakennustyöt ovat alkaneet. Rakennus nousee Ojalan uudelle asuinalueelle Mossinkaari 2:een. Päiväkoti mitoitetaan 160 lapselle ja koulu 150 esi- ja alkuopetuksen oppilaalle. Tilat saadaan käyttöön elokuussa 2024.

Ojalan koulun oppilaat jatkavat kolmannelta luokalta Kangasalan puolella sijaitsevaan uuteen Lamminrahkan yhtenäiskouluun, jonka oppilaspaikoista osa on varattu Ojalan alueen oppilaille. Kangasalan kaupungin rakennuttama Lamminrahkan yhtenäiskoulu sijaitsee Mossin puistokadulla. 

Lamminpään koulun tontille aletaan rakentaa uutta koulutaloa vuoden 2024 alussa. Uusi koulutalo korvaa vanhan liikuntasalin rakennuksen sekä ruokalarakennuksen. Samalla tontilla sijaitseva vanha Lamminpään koulurakennus perusparannetaan, kun uusi koulutalo on valmistunut.

Kisapuiston uutta päiväkotia rakennetaan parhaillaan vanhan päiväkodin ja koulun tontille Hervannassa. Päiväkoti otetaan käyttöön tammikuussa 2024.

Messukylään rakennetaan uutta päiväkotia, joka otetaan käyttöön alkuvuonna 2024. Uusi päiväkoti rakennetaan Messukylänkadun ja Kyläojankadun kulmaan. Kun uusi rakennus on valmistunut, vanhasta Messukylän päiväkodista luovutaan.

Tahmelan päiväkoti jatkaa toimintaansa väistötiloissa. Vanhan päiväkodin Torpankadulla sijaitsevalle tontille rakennetaan uusi päiväkoti, joka otetaan käyttöön elokuussa 2025.

Tasanteen päiväkodin rakentaminen on alkanut toukokuussa Rusthollinkadulla. Vanhat päiväkotirakennukset puretaan ja korvataan yhdellä uudisrakennuksella. Elokuussa 2024 valmistuvaan päiväkotiin tulee tilat 140 lapselle.


Perusparannukset jatkuvat eri puolilla kaupunkia


Leinolan päiväkodin perusparannus on valmistunut ja päiväkodin tilat otettu käyttöön elokuussa 2023.

Myös Hyhkyn koulun kahden rakennuksen perusparannus on valmis, ja tilat saadaan käyttöön koulujen alkaessa elokuussa 2023. Perusparannettu koulu on mitoitettu 200 perusopetuksen oppilaalle ja 50 esiopetuksen oppilaalle. Toisessa rakennuksessa on tilat myös kouluterveydenhuollolle. 

Messukylän koulussa on alkanut perusparannuksen viimeinen vaihe. Kivikouluna tunnettu rakennus saadaan käyttöön vuoden 2024 alkuun mennessä.

Pyynikintie 2:ssa sijaitsevan, aiemmin oppilaitoskäytössä olleen kiinteistön perusparannus on käynnissä. Kiinteistöön tulee pysyvä väistötila perusopetukselle ja pysyvät toimitilat lukiokoulutukselle.

Härmälän koulussa on keväällä alkanut perusparannus. Rakennus saadaan käyttöön vuoden 2025 alussa. Koulu mitoitetaan 425 oppilaalle (esiopetus ja vuosiluokat 1-6). Härmälän koulu on toiminut väistötiloissa Hatanpään koulutalossa elokuusta 2020 lähtien.

Perusparannus alkaa syyskesällä 2023 myös Raholan päiväkodissa, josta lapset siirtyvät väistöön Länsi-Tesoman päiväkotiin.
 

Lisätietoja

Ulla-Maija Ojalammi
Opetusjohtaja
Puhelin:
050 428 3044
Petri Peltonen
Opetusjohtaja
Puhelin:
050 525 8561
Ville Raatikainen
Opetusjohtaja
Puhelin:
040 576 8949
Pia Mikkola
Esiopetus, keskusta-länsi Varhaiskasvatuksen aluejohtaja
Puhelin:
050 468 2922
Tanja Moisala
Esiopetus, etelä-kaakko Varhaiskasvatuksen aluejohtaja
Puhelin:
040 485 6275
Heli Rautanen
Esiopetus, keskusta-koillinen Varhaiskasvatuksen aluejohtaja
Puhelin:
040 584 7692
Teksti: Johanna Toivanen
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa