Lukiokoulutus kiinnosti kevään 2023 yhteishaussa

Kevään 2023 yhteishaun tulokset on julkaistu 15.6.2023. Perusopetuksen jälkeisessä yhteishaussa Tampereen kaupungin lukioihin haki 1465 ensisijaista hakijaa. Syksyllä alkaviin opintoihin oli tarjolla 1245 paikkaa.
Kaksi tyttöä on avaamassa lukiorakennuksen ulko-ovea.
Opiskelijat saavat tiedon valinnasta suoraan Opintopolku-järjestelmän kautta (kuvituskuva).

Eniten ensisijaisia hakijoita oli Sammon keskuslukioon, jonne oli 406 hakijaa. Aloituspaikkoja Sammon keskuslukiossa oli 290.

Tampereen lyseon lukion kokonaishakijamäärä vastasi nyt pitkän aikavälin hakijamäärää. Tampereen lyseon lukioon oli 287 ensisijaista hakijaa. Aloituspaikkoja lyseon lukiossa oli 190. 

Lukioiden keskiarvorajat ovat vaihdelleet vuosittain ja lukioittain.  Kevään yhteishaussa korkeimmat keskiarvorajat yleislinjoille olivat Tampereen lyseon lukioon ja Tampereen klassilliseen lukioon, molempiin 8,67.  Viime kevään poikkeuksellisen alhaisen keskiarvorajan jälkeen Tampereen lyseon lukion alin keskiarvo oli nyt lähellä entistä tasoa.

Lukiokoulutuksen johtaja Mari Aalto toteaa, että hakijamäärä kertoo jälleen nuorten kiinnostuksesta lukiokoulusta kohtaan.

- Lukiopaikkoja on lisätty tasaisesti edellisten vuosien aikana ja niitä tullaan lisäämään myös tulevina vuosina, Mari Aalto kertoo.

- Jokaiselle tamperelaiselle oppivelvolliselle löytyy opiskelupaikka, vaikka se ei välttämättä ole ensisijaisten hakutoiveiden mukainen. Jokainen opiskelupaikka palvelee nuoren tulevaisuutta ja antaa valmiudet jatko-opinnoille.

Opiskelijat saavat tiedon valinnasta suoraan sähköisen järjestelmän, Opintopolun kautta. Osa kouluista julkaisee valittujen nimet myös omalla kotisivullaan niiltä osin, kuin lupa julkaisemiseen on annettu.

Lukioissa ei ole vapaita opiskelupaikkoja. Mikäli paikkoja vapautuu, kutsutaan uusia opiskelijoita automaattisesti Opintopolun varasijajärjestyksessä. Opintopolun varasijajonot ovat voimassa 18.8.2023 saakka. Lukioissa noudatetaan tätä varasijajärjestelmää, eikä opiskelijoita voida ottaa järjestelmän ohi. 

Lisätietoja

Mari Aalto
Lukiokoulutuksen johtaja
Puhelin:
040 187 4593
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa