Tampereella bongataan puistonpenkkejä mobiilipelillä juhannuksen jälkeen

Tamperelaiset pääsevät heti juhannuksen jälkeen tienaamaan euron jokaisesta Crowdsorsa-sovelluksella kuvaamastaan puistonpenkistä. Materiaalista koostetaan tampereen kaupungille kuntoluokiteltu inventaario.

Tampereen puistonpenkkikartoitus käynnistyy maanantaina 26.6. klo 9. Ladattuaan ilmaisen Crowdsorsa-mobiilipelin puhelimeensa voi kuka tahansa osallistua tempaukseen. Pelaajien tehtävänä on ottaa valokuva bongaamastaan puistonpenkistä neljästä eri suunnasta sekä merkitä sen jälkeen penkin tarkka sijainti kartalle.

– Käyttäjien bongaamat puistonpenkit ilmestyvät ikoneina pelin kartalle välittömästi, joten osallistujien on helppo pysyä kärryillä kartoituksen etenemisestä. Kiinnostuneiden kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä, sillä tamperelaiset ovat tunnetusti erittäin aktiivisia sovelluksemme käyttäjiä, neuvoo Crowdsorsan toimitusjohtaja Toni Paju.

Tampereelta on löydettävissä arviolta noin 2500 puistonpenkkiä, joista jokainen on euron palkkion arvoinen – sen ensimmäisenä bonganneelle. Havaintoja voi tehdä Crowdsorsan kartalle merkityllä oranssilla pelialueella, jonka ulkopuolelle on jätetty muun muassa naapurikunnat, rakennukset ja yksityisalueet. Tehtävän tarkemmat ohjeet ja laatuvaatimukset ovat luettavissa suoraan sovelluksesta.

Tempaus päättyy, kun oletettavasti kaikki kaupungin puistonpenkit on saatu kartoitettua. Virtuaalilompakkoon kertyneet palkkionsa pelaajat voivat pyytää pankkitililleen helposti sovelluksen kautta. Tampereella on tähän mennessä päässyt tienaamaan mobiilipelillä muissakin tehtävissä, joissa tietoa on kerätty niin kaivonkansista, lätäköitymisestä kuin haitallisista vieraslajeista.

– Kohta käynnistyvällä joukkoistetulla inventoinnilla saamme ajantasaisen tiedon puistonpenkkien sijainnista ja kunnosta. Kerätty tieto toimii muun muassa esteettömyyssuunnittelun lähtötietona, ja sen pohjalta luodaan tarkempia kunnossapitosuunnitelmia. Aiempi kokemus joukkoistamisen tehokkuudesta kannusti meitä tähän tiedonkeruumalliin, kertoo Tampereen Infran paikkatietopäällikkö Eelis Ylitalo.

Teksti: Jyrki Ristilä
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa