Selvitys esittää lisää lukiotiloja Tampereelle

Tampereen kaupungin lukiokoulutus on kevään 2023 aikana selvittänyt tulevaisuuden lukioverkkoa. Työssä on otettu huomioon erityisesti lukiopaikkojen nopeasti kasvava tarve Tampereella.

Opiskelijoiden, nuorisovaltuuston, viranhaltijoiden ja henkilöstön edustajat ovat osallistuneet nyt tehdyn palveluverkkoselvityksen valmisteluvaiheeseen. Selvitystä käsitellään seuraavan kerran elinvoima- ja osaamislautakunnan kokouksessa 7.6.2023.

Palveluverkkoa selvittäneen työryhmän mukaan Tampereen lukioihin tarvitaan kaikkiaan noin 900 opiskelijapaikkaa lisää vuoteen 2029 mennessä. Arvio pohjautuu Tampereen kaupungin strategian mukaiseen väestösuunnitteeseen ja seudun väestökehitykseen.

Jatkovalmistelun pohjaksi lautakunnalle esitetään, että neuvotteluja jatketaan uuden toimipisteen perustamisesta yhteensä 550 uudelle lukio-opiskelijalle Hakametsä Sport Campukselta vuokrattaviin tiloihin. Toimipiste tulisi hallinnollisesti osaksi Sammon keskuslukiota.

Pyynikintielle englanninkielinen lukiolinja syksyllä 2025

Parhaillaan kunnostettava Pyynikintie 2 -kiinteistö otetaan Tampereen lyseon lukiossa käynnistyvän perusparannuksen väistötilaksi kevääseen 2025 saakka.

Tämän jälkeen Hatanpään lukio siirtyy Pyynikintien kiinteistöön, mikä mahdollistaa lukion opiskelijamäärän kasvattamisen kaikkiaan 350 opiskelijalla.

Elinvoima- ja osaamislautakunnalle esitetään päätettäväksi, että muuton yhteydessä Hatanpään lukion nimi muuttuu Pyynikin lukioksi 1.8.2025 alkaen. 

Lautakunnalle esitetään myös, että 1.8.2025 alkaen Pyynikin lukiossa käynnistetään englanninkielinen lukiolinja.

Selvitys koskee Tampereen kaupungin ylläpitämiä lukioita, joita ovat Hatanpään lukio, Sammon keskuslukio, Tammerkosken lukio, Tampereen aikuislukio, Tampereen klassillinen lukio, Tampereen lyseon lukio ja Tampereen teknillinen lukio.

Lisätietoja

Mari Aalto
Lukiokoulutuksen johtaja
Puhelin:
040 187 4593
Jaa sosiaalisessa mediassa