Kotkottavat kesäasukkaat saapuivat Sorsapuiston lintutarhaan

Sorsapuiston lintula on saanut jälleen kaakattavia kesäasukkaita. Lintulassa on nähtävillä sekä isoja kanalintuja että pienempien kanarotujen edustajia. Osa kanaemoista tipuineen tuodaan jälkitoimituksena, kun tiput ovat varttuneet tarpeeksi kestääkseen siirron Sorsapuistoon. 

Linnut saapuivat Sorsapuistoon Tia Hämäläisen harrastekanalasta Hämeenkyröstä.
–Joinakin vuosina lintujen tuonnin estänyt lintuinfluenssatilanne on tänä vuonna hyvä, ja linnut voitiin tuoda nyt  lintulaan, kertoo Tia Hämäläinen. 

Linnut tuotiin Sorsapuistoon 1.6. 2023. Tampereen Infra vastaa lintutarhan hoitamisesta ja kanojen ruokkimisesta kesän aikana. Infrasta muistutetaan, että lintuja ei saa ruokkia omilla eväillä, eikä koiria pitäisi tuoda lintuhäkkien läheisyyteen.

Kukkoja kanaparvineen

Linturoduista Sorsapuistossa ovat edustettuina hy-linewhite- ja hy-linebrownkana, orpingtonkana, brahmakana, helmikana, kääpiökochkana ja millefleurkana. Kaikista kanaroduista tarhassa asustelevat kukko tai kaksi kanaparvineen.

Jälkeenpäin tuodaan silkkakana tipuineen sekä kääpiökochkana tipuineen.

Teksti: Jyrki Ristilä
Kuvat: Jyrki Ristilä
Jaa sosiaalisessa mediassa