Pop up Kestävyystalon viimeinen viikko käynnistyy: luvassa esimerkiksi istutuspäivä ja bokashointiin tutustumista

Tampereen kaupungin kestävyystyötä tekevät ihmiset ovat olleet loppukevään kaupunkilaisten tavattavissa kolmesti viikossa nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:n kolmannessa kerroksessa. Pop up Kestävyystalon avulla on haluttu löytää uusia tapoja kohdata kaupunkilaisia ja tuoda esiin kaupungin ilmasto- ja ympäristötyötä.

Pop up Kestävyystalolle on kuka tahansa voinut tulla kyselemään, keskustelemaan ja ideoimaan yhteistä tekemistä ilmasto- ja ympäristöteemassa. Talolla on myös järjestetty teemaan liittyviä kaikille avoimia ja maksuttomia tapahtumia.

Pop up Kestävyystalon viimeinen viikko on käynnissä. Paikalla on päivystys vielä tiistaina klo 9.30–17.30, keskiviikkona klo 11.30–19 ja torstaina 9.30–16.30. Paikka on Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13 (Pellavatehtaankatu 4, 3. krs.)

Viimeisen viikon ohjelma:

Ti 30.5. klo 14–17.30 Istutuspäivä. Tule istuttamaan pistokkaita sekä hyötykasvien ja kesäkukkien siemeniä! Voit myös koristella itsellesi persoonallisen kukkaruukun. Työpaja toteutetaan yhteistyössä Monitoimitalo 13 Verstaan kanssa.

Ke 31.5. klo 17–19.00. Tutustu bokashiin. Bokashi on tapa käsitellä biojätteet mullaksi nopeasti itse, ravinteet hyvin säilyttäen ja ilmastoviisaasti. Jokainen joka kasvattaa kasveja ja tarvitsee multaa, hyötyy bokashiin tutustumisesta. Tule katsomaan mitä vaiheita bokashoinnissa on, miten pääsee alkuun sekä millaista multaa ja bokashinestettä sieltä tulee lopputuloksena.

Ke 31.5. klo 17–19.00 Viljelyneuvontaa Tampereen 4H-yhdistys ry:n viljelyneuvojan johdolla. Viljelyneuvoja opastaa luonnon monimuotoisuutta vaalivan puutarhanhoidon ja viljelyn saloihin.

To 1.6. Kestävyystalon viimeinen päivä. Vielä ehdit tapaamaan asiantuntijoita ja kysymään ilmasto- ja ympäristöasioista.

Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13 on nuorisopalveluiden kulttuurikeskus, joka tarjoaa vapaa-ajanviettomahdollisuuksia ja harrastuspaikkoja monipuolisesti niin nuorille kuin vanhemmillekin. Talossa järjestetään sekä avointa että ohjattua toimintaa, työpajoja, tapahtumia ja kursseja.

Pop up Kestävyystalo toteutetaan osana Hiilineutraaleja tekoja -kehitysohjelmaa.

Hiilineutraaleja tekoja -kehitysohjelma edistää asukkaiden ja yritysten oikeudenmukaista siirtymää kohti kestävää tulevaisuutta. Tavoitteena on liikkumisen ja kulutuksen päästöjen merkittävä vähentäminen sekä kiertotalouden ja luonnon monimuotoisuuden edistäminen. Hiilineutraaleja tekoja -kehitysohjelma toimii vuosina 2022–2025.

Lisätietoja

Tiina Leinonen
Ohjelmapäällikkö
Puhelin:
041 730 6376
Teksti: Mimmi Virtanen
Kuvat: Linda Mäki
Jaa sosiaalisessa mediassa