Tampereella järjestetään miesten Salibandyn MM-kisat vuonna 2026

Kansainvälinen Salibandyliitto on myöntänyt Suomelle oikeudet järjestää miesten vuoden 2026 MM-kisat Tampereella. Lohkovaiheessa kisataan Hakametsässä tai Kaupissa, ja puolivälieristä eteenpäin mestaruus ratkaistaan Nokia Arenalla.

Salibandyn kansainvälisen kattojärjestön IFF:n hallitus päätti lähivuosien arvokisojen järjestäjämaista ja -paikkakunnista kokouksessaan Ruotsin Malmössä. Kisahakemuksen mukaisesti miesten kisat järjestetään Tampereella vuonna 2026, ja naisten MM-tittelistä kamppaillaan Turussa vuotta myöhemmin 2027. Alustavat päivämäärät miesten MM-kisoille ovat 4.–13.12.2026.

Miesten MM2026-kisat pelataan Nokia Arenalla puolivälieristä eteenpäin. Lohkovaiheessa kisapaikkoina toimivat Hakametsän jäähalli sekä Hakametsän uusi palloiluhalli tai Kaupin urheiluhalli. Kaupissa pelataan, jos Hakametsän uusi palloiluhalli ei ehdi valmistua. Nokia Arenalle mahtuu yli 13 000 katsojaa, Hakametsän jäähalliin noin 7 000 katsojaa ja Kaupin urheiluhalliin noin 1300 katsojaa.

- Tampere on valmiina isännöimään kisoja 2026, ja uskon, että kaksien kisojen putki Suomessa vahvistaa lajia entisestään. Joulukuiset kisat ja niiden imagollinen hyödyntäminen niin kaupunkien, lajin kuin kumppanien eduksi on myös kansallisesti iso askel, lausuu Tampereen tapahtumajohtaja Perttu Pesä.

Suomessa järjestetään kisat hieman etuajassa, sillä yleensä sama maa on saanut kisat aikaisintaan kahdeksan vuoden välein. Edellisen kerran miesten MM-tapahtuma järjestettiin Helsingissä joulukuussa 2021. Viimeksi naisten maailmanmestaruudesta on pelattu Suomessa Tampereella vuonna 2015.

Lisätietoja

Perttu Pesä
Tapahtumajohtaja
Puhelin:
050 587 6200
Kuvat: Salibandyliitto
Jaa sosiaalisessa mediassa