Art Express -bussit kuljettavat kesällä Tampereen keskustasta suoraan pirkanmaalaisten kulttuurielämysten pariin

Suuren suosion saavuttanut Outdoor Express -luontomatkailupalvelu laajenee kulttuurin ja taiteen puolelle. Art Express -bussit kuljettavat neljänä kesälauantaina matkustajia Valkeakosken Visavuoreen ja Voipaalan taidekeskukseen, sekä Urjalan Nuutajärven lasikylään. Lisäksi Mänttä-Vilppulaan suuntaava Serlachius-bussi liittyy osaksi Art Express -perhettä kuljettaen kesällä päivittäin matkustajia Pohjois-Pirkanmaan kulttuurielämysten äärelle.
Nuori henkilö katselee taidenäyttelyssä seinälle ripustettuja valokuvia.
Kesällä pirkanmaalaisten kulttuurielämysten pariin pääsee Tampereen keskustasta kestävästi ja saavutettavasti.

Urjalan Nuutajärven lasikylään bussi vie 10.6. ja 1.7. ja Valkeakosken Visavuoreen sekä Voipaalan taidekeskukseen matkataan 17.6. ja 8.7. Näinä päivinä järjestetään meno- ja paluukyyti kerran päivässä. Aikuisten yhdensuuntainen lippu Nuutajärvelle maksaa 12 euroa ja Valkeakoskelle 10 euroa. 

Mänttä-Vilppulan Serlachius-museoihin Art Express kuljettaa kesä-elokuussa Tampereelta joka päivä. Meno-paluulippu Tampereelta Mänttään maksaa aikuiselta 30 euroa. 

Kaikki Art Express -matkaliput ostetaan ennakkoon Matkahuollon verkkokaupasta. Bussilipun ostolinkit löytyvät Art Express -sivulta. Matkalippu ei sisällä sisäänpääsyä itse kohteeseen, vaan pääsyliput on ostettava erikseen kohteista.

Art Express -palvelu tarjoaa kestävän ja saavutettavan tavan päästä Pirkanmaan eri kulttuurikohteisiin suoralla kuljetuksella Tampereen keskustasta. Tämä palvelee esimerkiksi autottomia asukkaita ja matkailijoita, ja tarjoaa kestävän vaihtoehdon yksityisautoilulle.

– Pirkanmaa on täynnä upeita kulttuurikohteita, joten on hienoa, että voimme tarjota matalan kynnyksen mahdollisuuksia tutustua myös Tampereen keskustan ulkopuolella oleviin paikkoihin. Lähikulttuurimatkailun tulisi olla mahdollista kaikille. Tällaiset palvelut ovat tärkeitä myös yhdenvertaisuuden näkökulmasta ja kestävämmän elämäntavan juurruttamisessa ihmisten arkeen, toteaa kestävän kehityksen suunnittelija Otto Ikävalko Tampereen kaupungilta. 

Kehitysjohtaja Päivi Viherkoski Serlachius-museoista pitää Express-tuoteperhettä tärkeänä: 

– Hienoa, että me pirkanmaalaiset kulttuuritoimijat voimme yhdessä edistää kaupunkikeskusten ulkopuolella sijaitsevien upeiden kohteidemme saavutettavuutta. Art Express -konsepti tekee asiakkaalle lipun ostamisen helpoksi. Express-sanaan on totuttu suomen kielessä, ja se avautuu myös kansainvälisille matkailijoille. Pian alamme puhua myös Sauna Expressistä, joka kuljettaa Taidesaunamme yleisille saunavuoroille tiistaisin, heinäkuussa myös keskiviikkoisin.

Art Express -palvelua järjestävät yhteistyössä Operaatio Pirkanmaa -hanke, Visit Tampere, Matkahuolto ja matkakohteet. Lisäksi yhteistyökumppaneina ovat Ekokumppanit Oy ja Sustainable Tourism Mobility -hanke.

Lisätiedot, liput ja aikataulut:

www.operaatiopirkanmaa.fi/artexpress
 

Teksti: Satu Keltanen
Kuvat: Laura Paronen
Jaa sosiaalisessa mediassa