Härmälän kirjasto suljetaan remontin vuoksi 5. kesäkuuta

Härmälän kirjasto on suljettuna koulutaloon suunnitellun perusparannuksen ajan. Elokuussa Kuuselakeskukseen avataan omatoimipiste varausten noutoa ja aineiston palauttamista varten.

Härmälän kirjasto suljetaan maanantaista 5. kesäkuuta alkaen koulutaloon suunnitellun perusparannuksen valmistelun vuoksi. Härmälän koulu on jo aiemmin siirtynyt väistötiloihin Hatanpään koulutaloon. Suunnitellun remontin arvioidaan valmistuvan tammikuussa 2025. Perusparannuksessa kirjasto saisi hieman nykyistä isommat tilat, ja kirjaston sisäänkäynti siirtyisi Toivonkadun puolelle.

Kirjastolle suunniteltiin alun perin remontin ajaksi väistötilaa koulun piha-alueelle, mutta moduuliratkaisu osoittautui kustannussyistä mahdottomaksi toteuttaa. Myös muita väistötilaratkaisuja Härmälän alueelta kartoitettiin laajasti. Kattavaan kirjastotoimintaan soveltuvaa tilaa ei löytynyt, mutta kirjaston lähellä sijaitsevaan Kuuselakeskukseen (Nuolialantie 46) avataan elokuussa 2023 kirjaston omatoimipiste varausten noutoa ja lainojen palauttamista varten.

– Olemme iloisia, että pienillä muutostöillä Kuuselakeskukseen saadaan toteutettua tila, jossa härmäläläiset voivat noutaa varauksiaan ja palauttaa lainojaan remontin aikana. PIKI-verkkokirjastossa tai puhelimitse voi varata muista kirjastoistamme aineistoa Härmälästä noudettavaksi, kunhan omatoimipiste saadaan käyttöön. Lisäksi alueella palvelee kirjastoauto, eteläisen alueen palvelupäällikkö Sylvia Stavén Tampereen kaupunginkirjastosta sanoo.

Kuuselakeskus ottaa mielellään kirjaston omatoimipisteen tiloihinsa.

– On mukava aloittaa kirjaston kanssa vielä tiiviimpi yhteistyö ja saada härmäläläiset vierailulle Kuuselakeskuksen. Kirjaston palvelujen lisäksi voi Kuuselassa piipahtaa kahville tai lounaalle sekä tutustua lähitorin moninaisiin toimintoihin, Tiinat Santala ja Raiski Sointu Senioripalveluista kertovat.

Kuuselakeskuksen toimipisteen avaamisesta ja aukioloajoista tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Varaukset siirtyvät pääkirjasto Metsoon tai asiakkaan valitsemaan kirjastoon

Härmälän kirjaston remontin aikana asiakkaita palvelevat myös kaikki muut Tampereen kaupunginkirjaston toimipisteet, ja lainoja voi palauttaa mihin tahansa PIKI-kirjastoon. Härmälän kirjaston palautusluukku on remontin ajan pois käytöstä.

Härmälän kirjaston kokoelma ei näy PIKI-verkkokirjastossa 22. toukokuuta alkaen, eikä Härmälässä olevaan aineistoon voi tämän jälkeen tehdä varauksia. Härmälän kirjastosta lainassa olevaa aineistoa voi kuitenkin uusia verkkokirjastossa normaalisti.

Varaukset, joiden noutopaikaksi on valittu Härmälän kirjasto ja jotka saapuvat 22. toukokuuta jälkeen, siirtyvät automaattisesti noudettavaksi pääkirjasto Metsoon, johon pääsee Härmälästä helposti bussilla. Jos asiakas noutaa varauksensa mieluummin jostakin muusta kirjastosta, hän voi vaihtaa saapuvan varauksen noutopaikaksi haluamansa kirjaston PIKI-verkkokirjaston Omat tiedot -kohdassa.

Lisätietoja

Sylvia-Kiddha Stavén
Palvelupäällikkö
Puhelin:
040 670 5996
Taina Sahlander
Kirjastopalvelupäällikkö
Puhelin:
040 773 6725
Jaa sosiaalisessa mediassa