Pääkirjasto Metson parvikerroksen akustiikkaa parannetaan

Cafe Metso on parvikerroksen muutostöiden vuoksi suljettuna 27.6.-4.8. Muut pääkirjaston palvelut ovat kesällä normaalisti käytössä.

Pääkirjasto Metson parvikerroksen kahvilassa ja aulatiloissa tehdään kesän aikana muutostöitä akustiikan parantamiseksi. Cafe Metson keittiöön rakennetaan uusi välikatto ja lisätään akustoivia vaimennuslevyjä, jotta kahvilan äänet eivät kantaudu laajalle. Lisäksi koko parvikerroksen aulaan asennetaan huomaamaton akustinen pinnoite.

- Teetimme ennen remonttia akustiikkatutkimuksen ja selvitimme, miten Metson parvikerroksen haasteellista äänimaisemaa voisi parantaa. Uskomme, että näillä toimenpiteillä tilasta saadaan entistäkin viihtyisämpi kaikille kirjastossa asioiville. Remontin jälkeen myös kahvilan kalustusta uudistetaan ja suosittuun kahvilaan saadaan lisää asiakaspaikkoja, kirjastopalvelupäällikkö Taina Sahlander sanoo.

Kahvila kiinni remontin ajan

Cafe Metson viimeinen aukiolopäivä ennen remonttia on 26. kesäkuuta. Kahvila avataan remontin jälkeen maanantaina 5. elokuuta. Pääkirjasto Metson parvikerroksessa sijaitseva musiikkiosasto ja lehtisali ovat asiakkaiden käytössä normaalisti koko kesän ajan. Remontista voi kuitenkin aiheutua ajoittaista melu- tai pölyhaittaa sekä muutoksia parvikerroksen kulkureitteihin.

Remontin suunnittelusta vastaa arkkitehti Marko Suutarla Arkkitehtitoimisto Forssista. Urakoitsijana toimii Karhen Rakennus.

Myös pääkirjasto Metson pohjakerroksen muutamissa luentosaleissa tehdään kesän aikana pieniä korjaustöitä, minkä vuoksi kyseiset tilat eivät ole kesä-heinäkuussa varattavissa.

Lisätietoja

Taina Sahlander
Lomalla 1.7. saakka. Kirjastopalvelupäällikkö
Puhelin:
040 773 6725
Niina Salmenkangas
Kirjastopalvelujohtaja
Puhelin:
040 800 4404
Kuvat: Opa Latvala
Jaa sosiaalisessa mediassa