Heidi sai uuden mahdollisuuden tavoitella unelma-ammattiaan oppisopimuksella

Oppisopimuskoulutus antoi Heidille uuden mahdollisuuden saavuttaa unelmansa merkityksellisen työn parissa. Perhe-elämän, töiden ja opiskelun yhdistäminen on palkitsevaa, mutta vaatii myös sinnikkyyttä. Unelma-ammatin tavoittelu auttaa kuitenkin Heidiä jaksamaan kiireidenkin keskellä.

Ruotsista kotoisin oleva Heidi nauttii ihmisten auttamisesta. Työkokemusta Heidille on kertynyt siivousalalta ja henkilökohtaisen avustajan tehtävistä. Hän tunnustaa haluavansa löytää työn, jossa hän voi auttaa muita.

– Olen aina tullut toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa ja tykkään muiden auttamisesta, Heidi kertoo.

Heidi oli jo kertaalleen aloittanut lähihoitajan opinnot. Opiskelu jäi kuitenkin kesken hänen senhetkisen elämäntilanteensa takia. Uusi mahdollisuus alalle löytyi lopulta Tampereen seudun ammattiopiston Tredun oppisopimuslinjalta, jossa hän nykyisin opiskelee lähihoitajaksi.

– Halusin jatkaa aiemmin kesken jääneitä lähihoitajaopintojani. OMA-valmentajani suositteli, että voisin tehdä opintoni loppuun oppisopimuksella, Heidi kertoo.

Oppisopimuksessa yhdistyvät opiskelu ja työ. Se toteutetaan aina yhteistyössä oppilaitoksen ja työpaikan kanssa. Oppisopimuksen myötä Heidi pystyy suorittamaan lähihoitajan tutkintoon kuuluvia opintoja samalla kun hän on työsuhteessa ja tienaa rahaa. Oppisopimustyöpaikka puolestaan vastaa asianmukaisesta perehdytyksestä työtehtävään.

Työtä, opiskelua ja arkea

Oppisopimus on perinteistä opintopolkua käytännönläheisempi. Se sopii hyvin henkilöille, jotka oppivat parhaiten työtä tekemällä. Heidin omaan toimintatapaan oppisopimus on sopinut hyvin.

– Tykkään siitä, että työpaikalla oppii heti käytännön asioita. Ainakin minun on myös helpompi oppia tekemällä, kuin jos vain istuisin joka päivä koulussa monta tuntia. Ja tietty palkka on houkutteleva lisä, Heidi naurahtaa.

Heidin arki on työntäyteistä, sillä hän tekee kaksivuorotyötä. Iltaisin on puolestaan aikaa paneutua mahdollisiin koulutehtäviin. Oman haasteensa tuo myös perhearjen sovittaminen yhteen työn ja opintojen kanssa.

– Minun on löydettävä aikaa siihen, että voin opiskella, olla äiti ja käydä töissä. Tehtävää on paljon, mutta kun järjestelen asioita, onnistun hoitamaan kaiken, Heidi kertoo.

Selvät tulevaisuuden suunnitelmat

Heidi suorittaa oppisopimustaan kotihoidon parissa. Hän on viihtynyt hyvin nykyisessä työpaikassaan. Erisyisesti kehuja saavat hänen esimiehensä ja työkaverinsa. Myös valmistumisen jälkeiset suunnitelmat ovat Heidillä selvillä.

– Esimieheni ja työkaverini ovat kaikki mahtavia. Haluaisin valmistumiseni jälkeen jatkaa nykyisessä tiimissäni, alkuun vaikka sijaisena ja myöhemmin jopa vakituisena.

Heidi suosittelee rohkeasti oppisopimusta myös muille, joita itsenäinen ja käytännönläheinen opiskelu kiinnostavat.

– En vaihtaisi päivääkään. 

Voisiko oppisopimus sopia sinulle? Lue lisää osoitteesta Oppisopimus – Kouluttaudu tai kouluta ammattiin työpaikalla ja keskustele asiasta OMA-valmentajasi kanssa! 

Teksti: Sanna Orbinski
Kuvat: Hanna Kirmanen
Jaa sosiaalisessa mediassa