Katutyö sulkee osan Satakunnankatua ja Rongankatua – liikenne kiertoreiteille 

Tampereen keskustassa aloitetaan tiistaina 11.4.2023 Lapintien kiertoliittymän ja Rongankadun pyörätien rakennustyöt.  Ensimmäisessä vaiheessa suljetaan Satakunnankatua autoliikenteeltä välillä Lapintie – Pellavatehtaankatu. Samaan aikaan suljetaan Rongankadun pohjoispuoli välillä Aleksanterinkatu – Rautatienkatu.   Liikenne ohjataan kiertoreiteille.
Lapintien, Satakunnankadun ja Rongankadun risteys ennen katutyötä.
Ensimmäisessa vaiheessa Satakunnankatua suljetaan autoilta risteyksestä itäänpäin Pellavatehtaankadulle saakka.

Rakennustöiden alkaminen näkyy katuympäristössä uusina työnaikaisina liikenteenjärjestelyinä ja työmaa-alueiden rajauksina.  Kulku kiinteistöille järjestetään. Aluksi rakennetaan kiertoreittejä ja toteutetaan väliaikainen kiertoliittymä Satakunnankadun, Lapintien ja Rongankadun liittymäalueelle. Rongankadun pysäköintipaikat poistetaan käytöstä Rautatienkadun ja Pellavatehtaankadun väliseltä osuudelta. 

Aleksanterinkatu muutetaan kaksisuuntaiseksi välillä Ojakatu – Rongankatu, ja samalla poistetaan kadunsuuntaiset pysäköintipaikat tältä osuudelta. 

Kiertoreittejä autoille Rongankadun ja Aleksanterinkadun kautta

Jos mahdollista, autoilijoiden kannattaa välttää läpiajoa työmaan lähistöllä ja käyttää muita reittejä, esimerkiksi Rantatunnelia, jotta liikenne ei ruuhkaudu.

Rongankadulta voi kääntyä rakennustöiden ajan molempiin suuntiin Aleksanterinkadulle, ja kuten nykytilanteessakin on mahdollista ajaa Tuomiokirkonkadulle pohjoiseen, kirkon suuntaan sekä Rautatienkadulle molempiin suuntiin.  

Autoliikenne onnistuu kiertoreittejä myös vastakkaiseen suuntaan. Rautatienkadulta pääsee kääntymään Satakunnankadulle. Päästäkseen jatkamaan Satakunnankatua länteen on käytettävä kiertoreittiä Aleksanterinkatu – Rongankatu.

Pyöräilijät voivat käyttää Rongankadun eteläreunaa

Pyöräilijöitä ja kävelijöitä opastetaan maastossa opastauluilla ja ohjataan tarvittaessa työnaikaisia yhteyksiä pitkin turvallisesti työmaa-alueiden ohi. Polkupyöräilyn pääreitin väliaikaisen katkaisun takia, pyöräilijöitä suositellaan käyttämään Rongankadun eteläreunaa Pellavatehtaankadun ja Rautatienkadun välisellä osuudella.

Ensimmäinen rakennusvaihe kestää arviolta 11.4. – 11.5.2023, jolloin saadaan tehtyä suljetuttujen osuuksien kadunrakennus- ja putkityöt.

Hankkeessa rakennetaan uusi kiertoliittymä Lapintien, Satakunnankadun ja Rongankadun risteykseen sekä uusi pyörätie Rongankadulle.  Kiertoliittymä sujuvoittaa koko keskusta-alueen liikennettä, ja Rongankadun viihtyisyys sekä toimivuus paranevat uuden pyörätien rakentamisen myötä.  Työt valmistuvat marraskuussa.

Kysymyksiä ja palautteita katutöihin liittyen voi lähettää sähköpostiosoitteeseen [email protected] 

Lapintien kiertoliittymän ja Rongankadun työmaan liikennejärjestelyt kartalla 1. vaiheessa.
Lapintien kiertoliittymän ja Rongankadun pyörätien työmaan liikennenärjestelyt kartalla vaiheessa 1. Klikkaa kuva isommaksi.

Lisätietoja

Mikko Siiro
Rakennuttaja, Tampereen kaupunki: Rakennuttajainsinööri
Puhelin:
041 731 1568
Topi Tapanainen
Urakoitsija, Destia Oy:
Puhelin:
040 193 6543
Jaa sosiaalisessa mediassa