Lukioiden erityislinjat kiinnostivat yhteishaussa

Toisen asteen koulutuksen yhteishaussa hakijoita kiinnostivat lukioiden tarjoamat erityislinjat. Lisäksi hakijamäärät kasvoivat.
Opiskelija työskentelee kuvataiteen luokassa.
Tammerkosken lukio (kuvituskuva).

Toisen asteen koulutuksen yhteishaku päättyi maanantaina 21.3.2023.

Tampereen kaupungin ylläpitämien lukioiden hakijamäärät nousivat noin sadalla hakijalla edelliseen vuoteen verrattuna. Nyt päättyneessä yhteishaussa ensisijaisia hakijoita oli yhteensä 1465, kun aloituspaikkoja on 1245 opiskelijalle.

Valtakunnalliset erityistehtävät vetivät hakijoita. Korkeimmat hakijamäärät suhteessa aloituspaikkoihin oli Tampereen lyseon lukion IB-linjalle, Sammon keskuslukion urheilulinjalle ja Tammerkosken lukion kuvataide- ja designlinjalle. Viime vuonna hakijoitaan menettäneen Tampereen lyseon lukion hakijamäärät nousivat kevään yhteishaussa entiselle tasolleen.

Ensisijaisia hakijoita Sammon keskuslukion urheilulinjalle oli 163, eli hakijoita per aloituspaikka oli 2,33. IB-linjalle ensisijaisia hakijoita oli 100, eli 2,22 per aloituspaikka. Keskiarvo aloituspaikkaa kohden on 1,18 hakijaa.

Yhteishaun tulokset julkaistaan 15. kesäkuuta, jolloin selviävät myös lukiokohtaiset keskiarvo- ja pisterajat.

Lisätietoja

Mari Aalto
Lukiokoulutuksen johtaja
Puhelin:
040 187 4593
Teksti: Sanna-Kaisa Nevala
Kuvat: Susanna Lyly
Jaa sosiaalisessa mediassa