Lapintien kiertoliittymän ja Rongankadun katutyöt alkavat pääsiäisen jälkeen

Tampereen keskustassa liikenteeseen vaikuttaa tänä vuonna merkittävä katutyö.  Rongankadun, Satakunnankadun ja Lapintien risteykseen rakennetaan kiertoliittymä, ja Rongankadulle rakennetaan pyöräilyn pääreittiä. Työt alkavat pääsiäisen jälkeen tiistaina 11.4.2023 ja jatkuvat marraskuulle.
Lapintien kiertoliittymän ja Rongankadun työmaa-alue kartalla
Työmaa-alue käsittää Rongankadun sekä Rongankadun, Satakunnankadun ja Lapintien liittymäalueen.

Rakennustyöt aiheuttavat haittaa alueen ajoneuvo-, jalankulku- ja polkupyöräliikenteelle, ja alueen katujen pysäköintipaikkoja poistetaan käytöstä. Ajoneuvoliikenne ohjataan tarvittaessa kiertoteille vaiheittain; jalankulkijoille ja pyöräilijöille järjestetään työn aikana turvalliset kulkureitit työmaa-alueen ohi.
 
Hankkeen jälkeen uusi kiertoliittymä Lapintien, Satakunnankadun ja Rongankadun risteyksessä tulee sujuvoittamaan koko keskusta-alueen liikennettä, ja Rongankadun viihtyisyys sekä toimivuus paranevat uuden pyörätien rakentamisen myötä. Hankkeessa tehdään lisäksi myös vesihuolto-, valaistus- ja liikennevalotöitä sekä viherrakentamista.

Rakennustyön aikana kannattaa suosia vaihtoehtoisia kulkureittejä työmaa-alueen kiertämiseksi. Työnaikaisista liikennejärjestelyistä tiedotetaan tarkemmin työvaiheiden myötä. Liikkujia opastetaan työmaan lähistöllä myös infotauluilla.

Hankkeessa on mukana myös Tampereen yliopiston ProDigial -tutkimusohjelma, joka edistää tuottavuus- ja digiloikkaa infra-alalla.  Tavoitteena on testata uusia toimintatapoja ja -malleja työmaan sujuvuuden parantamiseksi.

Kysymyksiä ja palautteita voi lähettää sähköpostiosoitteeseen
[email protected] 

Lisätietoja

Mikko Siiro
Rakennuttaja, Tampereen kaupunki: Rakennuttajainsinööri
Puhelin:
041 731 1568
Topi Tapanainen
Urakoitsija, Destia Oy
Puhelin:
040 193 6543
Jaa sosiaalisessa mediassa