Lautakunta linjasi Tredun Oriveden toimipisteen jatkosuunnitelmaa

Tredun autoalan koulutus jatkuu Orivedellä nykyisissä tiloissa myös seuraavien viiden vuoden ajan, jos kiinteistöä koskevat suunnitelmat etenevät odotetusti.

Tampereen kaupungin elinvoima- ja osaamislautakunta päätti 15.3.2023, että Tampereen kaupunki ja Tampereen seudun ammattiopisto Tredu sitoutuvat vuokraamaan Orivedellä osoitteessa Ammattikouluntie 5 sijaitsevan, nykyisin Tredun käytössä olevan D-rakennuksen sen jälkeen, kun sen nykyinen määräaikainen vuokrasopimus päättyy 31.7.2023. 

Kohteena olevan kiinteistön omistaa tällä hetkellä Tredu-Kiinteistöt Oy, jolta Tredu on vuokrannut käyttämänsä tilat 31.7.2023 saakka. Uusi vuokrasopimus solmittaisiin Oriveden kaupungin kanssa, jos kiinteistö siirtyy Oriveden kaupungin omistukseen. Vuokrasopimus tehtäisiin 1.8.2023 alkaen vähintään viideksi vuodeksi. 

Vuokrasopimus solmitaan edellyttäen, että rakennuksen oppimisympäristöt ovat vuokra-ajan terveelliset ja turvalliset. Myös tilakustannusten on pysyttävä enintään nykyisellä tasolla koko vuokra-ajan. Mikäli uusi vuokrasopimus syntyy, Tampereen kaupunki sitoutuu ammatillisen koulutuksen järjestäjänä järjestämään tiloissa muun muassa autoalan koulutusta vähintään viisi vuotta.


Kiinteistön omistuksesta neuvoteltu


Oriveden kaupungin, Tredun ja Tredu-Kiinteistöt Oy:n edustajat neuvottelivat tammikuussa Tredun Oriveden toimipisteen jatkosta. Neuvottelussa Oriveden kaupunki toi esille halukkuutensa mahdolliseen kiinteistökauppaan, jonka kohteena olisi Tredu-Kiinteistöt Oy:n omistama, edellä mainittu Ammattikouluntie 5:ssä sijaitseva kiinteistö.

Kaupan ehtona on, että Tredu-Kiinteistöt Oy purkaa kustannuksellaan alueella sijaitsevat rakennukset A, B ja C, joista Tredun koulutustoiminta (sosiaali- ja terveysala, liiketoiminta ja tutkintokoulutukseen valmentava koulutus) on jo siirtynyt muihin tiloihin.

Tredulla on ollut D-rakennuksen tiloissa autoalan koulutusta ja tavoitteena on jatkaa toimintaa samoissa tiloissa. Tampereen kaupunki on lisäksi vuokrannut osan tiloista edelleen ulkopuoliselle yritykselle. Tavoite on, että myös tämä alivuokrasopimus jatkuu.
 

Lisätietoja

Kirsi Viskari
Johtaja, ammatillinen koulutus
Puhelin:
040 037 6420
Pekka Salmi
Johtaja
Teksti: Johanna Toivanen
Jaa sosiaalisessa mediassa