Tampere sai kansainvälisen tunnustuksen ilmastotyöstään – palkitsemistilaisuuteen Pariisiin matkustettiin maata pitkin

Tampere pääsi ensimmäistä kertaa Carbon Disclosure project -järjestön A-listalle. Mukana listauksessa on vain 122 kaupunkia ympäri maailman. Tunnustus on merkki johtajuudesta ilmasto- ja ympäristötyössä. Päästötavoitteiden saavuttamisessa riittää kuitenkin vielä työtä.
Kymmenen henkilöä lavalla ottamassa vastaan palkintoa.
Kaupunkien edustajia ottamassa vastaan CDP:n palkintoa 16. helmikuuta. Paikalla Tampere, Vitoria-Gasteiz, Ateena, Baerum, Trondheim, Turku ja Mannheim.

Tampere on raportoinut ilmastopäästöistään, ilmastosuunnitelmistaan ja kestävyystavoitteistaan Carbon Disclosure project -järjestön (CDP) avoimeen tietokantaan vuodesta 2021 lähtien. Mukana raportoimassa on jo yli 1000 kaupunkia eri puolilta maailmaa. Vielä laajemmin CDP:n alusta on käytössä yrityksillä, joilta raportteja tulee jo yli 18 000 kattaen yli puolet maailman markkina-arvosta.

Vain kaupungit ja yritykset, joiden toiminta täyttää tietyt kriteerit nimetään A-listalle. Suomesta A-listalla on tällä hetkellä mukana peräti viisi kaupunkia, mikä kertoo suomalaisten kaupunkien ilmastotyön pitkäjänteisyydestä ja kunnianhimosta.

Tampereella on jatkuvasti lisätty panostusta ilmastotyöhön, ja asetettu jo vuonna 2010 tavoitteeksi olla edelläkävijä. On todella hienoa saada virallinen tunnustus tehdystä työstä. Tampere on dynaaminen kaupunki tässäkin asiassa, iloitsee Tampereen kaupungin ilmasto- ja energia-asiantuntija Elina Seppänen.

On hyvä muistaa, että työtä on vielä paljon tehtävänä ennen kuin varsinaiset päästötavoitteet on saavutettu, mutta tästä on hyvä jatkaa matkaa.

A-listalle päässeiden kaupunkien ja yritysten edustajille järjestettiin palkintotilaisuus Pariisissa 16. helmikuuta. Tampereen kaupungin edustaja Elina Seppänen matkusti paikan päälle laivalla ja junalla. Valitulla matkustustavalla ilmastopäästöt ovat vain kymmenesosa lentämisen aiheuttamista päästöistä.

Tällä matkustustavalla ehdittiin myös verkostoitua matkalla olleiden kaupunkien edustajien kanssa. Kohteina tällä reissulla olivat Malmö, Hampuri ja Saksan Freiburg. Kaikki kaupungit painivat samojen ongelmien kanssa mitä tulee liikenteen ilmastopäästöihin. Vaihtamalla aktiivisesti ajatuksia ja kokemuksia voidaan ilmastotyötä tehdä tehokkaammin, Seppänen kertoo.

Muut suomalaiset A-listalle marraskuussa 2022 nimetyt kaupungit ovat Turku, Oulu, Vantaa ja Lahti.
 

 

Lisätietoja

Elina Seppänen
Energia-ja ilmastoasiantuntija
Puhelin:
040 800 7253
Teksti: Elina Seppänen, Mimmi Virtanen
Kuvat: Carbon Disclosure project (CDP)
Jaa sosiaalisessa mediassa