Star Wars Episode 13 -tapahtuma tarjoaa tähtihetkiä talvilomalle

Tampereen kaupungin nuorisopalvelut ja Tampereen kaupunginkirjasto järjestävät talviloman kunniaksi suuren Star Wars -tapahtuman. Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:een luodaan Star Wars -universumi, joka kätkee sisäänsä teemaan sopivia työpajoja, luentoja ja elämyksiä.

Tampereen kaupungin nuorisopalvelut ja Tampereen kaupunginkirjasto järjestävät tänäkin vuonna maksutonta ohjelmaa talvilomaa viettäville nuorille. Torstaina 2. maaliskuuta nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13 muuttuu iltapäivän ja illan ajaksi Star Wars -universumiksi. Tapahtuma jatkaa viime vuonna koronarajoitusten vuoksi virtuaalisesti toteutetun Star Wars -päivän teemoja.

- Halusimme kirjaston ja nuorisopalveluiden kanssa yhteistyössä toteuttaa elämyksellisen tapahtuman Star Wars -aiheesta innostuneille talvilomalaisille. Suuren saagan suosio on edelleen huipussaan, joten erilaisen tekemisen, esitysten, kilpailujen ja aineistovinkkien avulla tuomme esiin Star Wars -maailman moninaisuutta, iloa ja valovoimaa, kirjastonhoitaja Liisa Hopia sanoo.

Star Wars Episode 13 -tapahtumaa suositellaan 12–29-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille. Tapahtumaan on vapaa pääsy.
 

Talon täydeltä Star Wars -ohjelmaa


Monipuolisessa ohjelmassa riittää valinnanvaraa nuorille Star Wars -faneille. Luennoilla tutustutaan muun muassa tähtivalokuvaukseen, kun tietokirjailija, tähtitiedeharrastaja ja valokuvaaja Tero ”Kaukoputkimies” Hiekkalinna kertoo, miten tähtitaivaan kohteet on mahdollista löytää ja miten niitä kuvataan. Tehostemaskeeraaja Ari Savonen puolestaan kertoo, miten tehdään näyttäviä maskeerauksia ja kuinka perustarvikkeilla voi askarrella cosplay- tai elokuvamaskeja omaan harrasteprojektiin. Erikoistehostesuunnittelija ja elokuvantekijä Samuli Torssonen kertoo elokuvaurasta, jossa faniudesta lähtenyt innostus muuttui ammatiksi ja siitä, kuinka elokuvien erikoistehosteita tehdään esimerkiksi 3D-tekniikalla.

Star Wars -aiheisissa työpajoissa nuoret pääsevät itse tekemään ja kokeilemaan uusia juttuja. Non-stop-työpajoissa tehdään muun muassa meemejä ja sarjakuvia, Padawanin lettejä, uv- ja hiekkataidetta, heijastimia, valomiekkapinssejä ja galaktisia ääniä syntetisaattoreilla. ILME x Star Wars -konsertissa kuullaan tuttuja kappaleita Star Wars -elokuvista jousikvartetin esittämänä.

Nuorten itse keksimässä elämyshuoneessa osallistujat voivat auttaa jediritaria keräämään salaiset koodit pahan pysäyttämiseksi. Yodan levitoivasta kirjastosta jaetaan kirjallista viisautta jokaiselle soturioppilaalle ja nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:n edessä päivystävästä kirjastoauto Kosmoksesta voi lainata avaruusaiheista luettavaa. Illan aikana palkitaan myös parhaat Star Wars -tietäjät ja -puvut.  Kahvilasta voi ostaa päivän teemaan sopivia herkkuja.

Katso Star Wars Episode 13 -tapahtuman koko ohjelma

Lisätietoja

Milka Uusitalo
Tampereen kaupungin nuorisopalvelut Kulttuurituottaja
Puhelin:
040 800 4488
Liisa Hopia
Tampereen kaupunginkirjasto Kirjastonhoitaja
Jaa sosiaalisessa mediassa