Hervannan jäähallin muutostöiden toteutussuunnitelma hyväksyttiin

Sivistys- ja kulttuurilautakunta hyväksyi Hervannan jäähallin pukuhuoneiden muutos- ja korjaustöiden toteutussuunnitelman. Hankkeen toteuttamisen edellyttämä lisämäärärahaa menee kaupunginvaltuuston käsittelyyn 20.2.2023. 
Havainnekuva Hervannan jäähallista sisätiloista.
Hervannan jäähalliin rakennetaan uusi pukuhuonekokonaisuus. Havainnekuva.

Vuonna 1983 valmistunut Hervannan jäähalli sijaitsee Ruovedenkadulla maanalaisessa kallioluolassa, joka on rakennettu alueen kriisiajan väestösuojaksi. Jääkoneen ja lumensulatusaltaan sijainti käyttäjien sisääntulo- ja kulkureitin vieressä on todettu turvallisuusriskiksi johtuen risteävästä liikenteestä ja katvealueista. Hankkeessa vanha huonokuntoinen pukuhuonekokonaisuus puretaan ja rakennetaan uudelleen. Jääkoneen ja sulatusaltaan sijoituspaikka siirretään turvallisempaan paikkaan pois käyttäjien kulkureiteiltä. Hankkeen yhteydessä uudistetaan myös hallin salaojat. Jäähallin tilantarve ei muutu hankkeessa.

- Hervannan jäähallin korjaus tulee todella tarpeeseen. Kustannustason nousu on harmillinen asia, mutta remontti on terveysturvallisuuden ja käytettävyyden vuoksi ehdottoman tärkeää saada tehdyksi suunnitelmien mukaan. Hervannan uusi tekojäärata on tarkoitus saada myöhemmin syksyllä jääurheilun sekä liikunnan remontin aikaiseksi väistötilaksi, apulaispormestari Matti Helimo sanoo.

Rakennus- ja LVIS-työt kilpailutettiin jaettuna urakkana avoimina hankintakyselyinä. Urakkatarjousten pohjalta tehty kustannusarvio on yhteensä 2 860 073 euroa. Hankkeen hyväksytty kustannusarvio oli 2 049 000 euroa. Kohonneet kustannukset johtuvat muuttuneesta markkinatilanteesta. Hankkeen toteuttamisen edellyttämää lisämäärärahaa on esitetty vuoden 2023 talousarviomuutosten yhteydessä, joka on kaupunginvaltuuston käsittelyssä 20.2.2023. 

Rakennustyöt on suunniteltu alkaviksi huhtikuussa 2023. Tilat otetaan käyttöön tammikuussa 2024. Hankkeen rakennuttamisesta vastaa Tampereen Tilapalvelut Oy.

Esityslistat ja pöytäkirjat 
 

Lisätietoja

Matti Helimo
Apulaispormestari
Puhelin:
040 513 8625
Lauri Savisaari
Johtaja
Puhelin:
040 801 6081
Teksti: Aila Rajamäki
Kuvat: Havainnekuva toteutussuunnitelmasta.
Jaa sosiaalisessa mediassa