Pyynikin uimarannan huoltorakennuksen rakentaminen alkaa huhtikuussa

Pyynikin uimarannalle rakennetaan huoltorakennus. Rakennustyöt alkavat huhtikuussa ja valmistuvat lokakuussa. Uusi esteetön huoltorakennus palvelee sekä Pyynikin että Rosendahlin suosittujen rantojen käyttäjiä. Kesäisin rantamilla käy virkistymässä yli 1500 henkilöä päivässä.

Rakennushankkeen yhdistetty tarveselvitys-, hanke- ja toteutussuunnitelma sekä toteutussopimus hyväksyttiin asunto- ja kiinteistölautakunnassa 25.1.2023. Hankinta-arvoerittelyn mukaisesti toteutuskustannukset ovat yhteensä 1,1 miljoonaa euroa.

Huoltorakennukseen tulee kesäkäyttöön pukuhuone-, pesu- ja wc-tiloja sekä uimavalvojien sosiaalitilat ja kioski. Yhteensä 137 neliömetrin tilat palvelevat myös uuden esteettömän uimarannan käyttäjiä, ja rakennuksen läheisyyteen on tulossa kaksi pysäköintipaikkaa liikuntaesteisille. 

Rakennuksen julkisivut koostuvat pääosin puurimaelementeistä, joiden takana on ikkunalasitukset. Huoltorakennuksen yhteyteen tulee puinen terassi. Arkkitehtisuunnitelmat on laatinut Arkkitehdit MY Oy, joka on toiminut myös hankkeen pääsuunnittelijana. Hankkeen rakennuttamisesta vastaa Tampereen Tilapalvelut Oy. 

Lisätietoja

Virpi Ekholm
Kiinteistöjohtaja
Puhelin:
040 020 5044
Teksti: Raija Lindell
Kuvat: Arkkitehdit MY Oy
Jaa sosiaalisessa mediassa