Tampereen kaupunki avustaa talviuintisaunoja 93 000 eurolla

Tampereella talviuintisaunatoimintaa järjestävät Lielahden Kipinä Suomensaaren saunassa, Tampereen talviuimarit Kaupinojan saunassa, Tampereen Työväen Uimarit Rauhaniemessä sekä Uinti Tampere Kaukajärvellä. Vuodesta 2018 lähtien yhdistykset ovat olleet suorassa vuokrasuhteessa kaupungin kanssa ja saaneet avustusta toimintaansa. Vuonna 2023 Tampereen kaupunki avustaa talviuintisaunojen toimintaa yhteensä 93 000 eurolla.

Sivistys- ja kulttuurilautakunnan kokouksessa 24.1.2023 myönnettiin avustuksia talviuintisaunojen toimintaan seuraavasti: Lielahden Kipinälle myönnettiin avustusta 22 000 euroa, Tampereen talviuimareille 12 000 euroa, Tampereen Työväen Uimareille 16 000 euroa ja Uinti Tampereelle 43 000 euroa. Tampereen Työväen Uimarit ja Uinti Tampere ovat ottaneet hoitaakseen myös Rauhaniemen ja Kaukajärven uimalan uimarannat.

Talviuintisaunojen suuri suosio on säilynyt ja niillä on merkitystä myös kaupungin elinvoiman ja matkailun kannalta. Kaupungin avustustoiminnalla mahdollistetaan talviuintisaunatoiminnan kohtuulliset asiakasmaksut.

Esityslistat ja pöytäkirjat

Lisätietoja

Pekka P. Paavola
Liikunta- ja nuorisojohtaja
Puhelin:
050 554 5831
Teksti: Aila Rajamäki
Jaa sosiaalisessa mediassa