Hiedanrannan joulu on täynnä musiikkia, tapahtumia ja kulttuuria

HIEDANRANNAN JOULU 2.12-21.12.

Hiedanrannan joulukuu on täynnä musiikkia, tapahtumia ja kulttuuria! Joulukuun aikana Hiedanrannasta löytyy nähtävää ja koettavaa moneen makuun. Maksuton ohjelma sisältää lastenohjelmaa, hienoja artisteja, jouluisia konsertteja ja monipuolisia tapahtumia.

Joulukuussa 2.12. Hiedanrannan kahvihetkeen livekeikalle saapuu klo 14 Johanna Kyykoski, joka on tamperelainen laulaja, artisti ja musiikintekijä. Hän on tunnettu Emma-palkitusta ja kansainvälistä mainetta niittäneestä Tuuletar yhtyeestä ja tänä vuonna hän on ottanut uuden askeleen kohti omaa soolouraa. Tapahtuma myös livestriimataan.

Keskiviikkoisin on mahdollista päästä kuuntelemaan jouluista ja tunnelmallista musiikkia, kun Sellopirkanmaa konsertoi. 7.12. klo 18 Johanna ja Kalle-Pekka Koponen ihastuttavat monipuolisella kattauksella niin klassista kuin kevyempääkin ohjelmistoa jouluisin maustein, 14.12. klo 18 Ruska Duon interaktiivisessa konsertissa kuullaan joululauluja maailmalta, ja 21.12. klo 18 Duo Helinheimo & Ronimus kutsuu kuulijan hiljentymään klassisen musiikin ja joululaulujen ääreen.

Lasten jouluriehassa 3.12. klo 11–14 on kaikenlaista ohjelmaa tarjolla. Poimintoina mainittakoon Höpinätötterö, joka on lastenmusiikkiduo, jonka vinkeän vinksahtanut show tarjoilee hupia ja huumoria koko perheelle. Tontturastilla taas tavataan Hiedanrannan pihapiirissä touhuavat tontut Knut Nokinokka, Ruut Rukiinen ja Paula Pahnanpohjimmainen, jotka kaipaavat pikaisesti lasten apua. Lukuhetkessä luetaan juuri ilmestynyttä Peloton Peltohiiri- Lumilabyrintti lastenkirjaa. Lukuhetken jälkeen pidetään askarteluhetki, jossa koristellaan Peloton Peltohiiri-naamarit. Lisäksi Lielahden kartanon aulassa on 3.12.–21.12. auki Peloton peltohiiri-kuvitusnäyttely, jossa on esillä Peltohiiri-kirjasarjan alkuperäisiä kuvituksia.

Hiedanrannassa pääsee nauttimaan ja rentoutumaan eri tavoin ”Suloinen sunnuntai - Valoa ja rentoutumista joulun alla” tapahtumassa 11.12. klo 14–18. Musiikkiesityksistä vastaavat omaa tietään kotimaisen musiikin kentällä kulkeva Laura Moisio, Pekko Käppi populaarimusiikin muottiin istutetullaan kansanmusiikillaan, heittäytyvä naiskuoro Tellus, sekä Väkikuoro, joka hurmaa lämpimällä ja avoimella laulamisen ilolla. Rentoutumiseen johdattelee ihana sointukylpy. Kranssi- ja kierrätyskorutyöpajoissa valmistuu kierrätysmateriaaleista kranssi, korvakorut ja jouluiset koristeet. Ainutlaatuinen Taidetaisting -konsepti kutsuu viihtymään taiteen parissa.

Tampereen Hiedanrannassa järjestetään keskiviikkona 14.12. klo 19 Guerrilla Lighting -valotempaus, joka on kaikille avoin, noin tunnin kestävä valokulkue. Sen aikana nähdään Hiedanrannan ympäristön kohteita uudessa valossa. Asialla ovat mustiin pukeutuneet valosissit, jotka valaisevat neljä alueen kohdetta, mutta vain hetkellisesti.

Galleria muuntotilassa on 17.12. asti esillä ”Kummallinen juhla ja muisto” taidenäyttely, joka on syntynyt äänitaiteilija Tytti Arolan ja kuvataiteilija Hanna Laeslehdon yhteistyönä. Siinä nähdään valmisesineistä muodottuja veistosinstallaatioita, moottoroituja ääniveistoksia ja laonnut enkelikuoro. Näyttelyssä leikillinen materiaalien yhdistely nivoaa kysymyksiä joulun outoudesta ja arkiset muiston palaset nostatetaan pieneksi visuaaliseksi runoksi isosisälle.

Lielahden kartanon aulassa on myös mahdollista askarella kierrätysmateriaaleista joulukortti 2.12.–21.12. aikana.

Tarkemmat tapahtumatiedot hiedanranta.fi/tapahtumat

Jaa sosiaalisessa mediassa