Tampereen kaupunki työnantajana

On vain yksi Tampere, mutta monta syytä tulla ja jäädä. Tampereen tavoitteena on olla korkean osaamisen kaupunki, arjen ykkönen ja vetovoimainen elämyskaupunki. Olemme kompaktin kokoinen kaupunki, jossa tykätään työskennellä, asua ja opiskella. Tehtävämme on varmistaa, että palvelut ovat sujuvia, liikkuminen helppoa ja vapaa-ajan mahdollisuudet monipuolisia.

Tarjoamme sinulle Tampereen kaupungilla vakaan työpaikan vastuullisessa ympäristössä sekä monipuoliset työsuhde-edut. Tule osaksi monialaista osaajajoukkoamme tekemään yhteiskunnallisesti merkittävää työtä kaupunkilaisten hyväksi. Tule Tampereen tekijäksi!

Henkilöstöedut

Tampereen kaupunki tarjoaa henkilöstölleen paljon monipuolisia etuja. Näitä ovat muun muassa:

Osaamisen kehittäminen: Kannustamme oppimaan uutta ja kehittämään osaamistasi. Tarjolla on paljon erilaisia keinoja osaamisen kehittämiseen ja käytössäsi on kattaus koulutuksia ja valmennuksia. Omaehtoista opiskeluasi voimme tukea kannustinrahalla.

Ruokailu: Henkilöstöravintoloissamme ruokailet tuettuun henkilökuntahintaan. Lisäksi olemme tehneet sopimuksia ostopalveluravintoloiden kanssa: voit syödä niissä henkilöstölounaan kaupungin sopimushintaan.

Työterveyshuolto: Tarjoamme henkilöstöllemme monipuoliset työterveyspalvelut.

Vakuutuskassa: Vakuutuskassamme kautta saat lisäetuuksia, esimerkiksi korvauksia hammaslääkäri-, hieronta- ja silmälasikuluista.

Liikunta- ja kulttuurietuus: Tuemme työntekijöidemme työhyvinvointia ePassilla, jolla voit ostaa liikunta- ja kulttuuripalveluita.

Tuki työmatkoihin: Maksamme osan kodin ja työn väliseen joukkoliikenteeseen tarkoitetusta henkilökohtaisesta työsuhdematkalipusta.

Lomat: Kunta-alalla on hyvät lomaedut.

Henkilöstö kehittäjänä: Kannustamme ideointiin sekä rohkeaan työn kehittämiseen ja palkitsemme kehittäjiä vuosittain rahapalkinnolla.

Tampereen tekijöiden tunnuslukuja

8 500

Tampereen tekijää

500

erilaista ammattinimikettä

80 %

vakinaisia työntekijöitä

780

kesätyö- ja kesäharjoittelupaikkaa (vuonna 2022)

Työtodistukset

Työntekijällä ja viranhaltijalla on oikeus pyynnöstä saada työnantajalta kirjallinen todistus työ- ja virkasuhteen kestosta ja tehtävien laadusta. Pyydettäessä todistukseen voidaan kirjata myös palvelussuhteen päättymisen syy ja arvio työsuorituksesta. Parhaiten saat työtodistuksen pyytämällä sitä esihenkilöltäsi ennen palvelussuhteesi päättymistä. 

Mikäli palvelussuhteesi on jo päättynyt, on sinulla oikeus saada todistus kymmenen vuoden ajan työ- tai virkasuhteen päättymisestä. Tällaisissa tapauksissa voit pyytää työtodistusta verkkolomakkeella:

Päivitetty 1.12.2023