Neuvontaa Soundin laitteilla.

Pääkirjaston harrastustilat Soundi ja Visio

Soundi on äänieristetty huone, johon on koottu äänitysstudiolaitteisto. Tilasta löytyy kielisoittimia, sähkörummut, kosketinsoitin, sampleri, mikrofoneja ja muuta äänittämiseen ja musiikintekemiseen tarvittavia laitteita.

Visiossa voi tehdä omatoimisesti erilaisia graafisia ja visuaalisia töitä. Visiossa on mediatyöpiste tehokkaalla tietokoneella, sekä monitoimitulostin, jolla voit tulostaa kuvia esimerkiksi juliste- ja valokukuvapaperille, tarra-arkille ja tekstiileille prässättävälle lämpösiirtomateriaalille. Visiosta löytyy myös rintanappikone, lämpöprässi ja laminointilaite. Ohjeet Vision laitteiden käyttöön löytyvät Visiosta. 

Näin käytät Soundia ja Visiota

 1. Varaa huone tai laite ajanvarausohjelmassa, musiikkiosaston tiskiltä, soittamalla asiakaspalveluun, p. 040 806 4918 tai sähköpostitse [email protected] Voit varata Vision tai laitteen maksimissaan neljäksi tunniksi päivässä. Soundia voi varata maksimissaan kahdeksi tunniksi.
 2. Tutustu etukäteen tilojen käyttösääntöihin.
 3. Näytä kirjastokorttisi musiikkiosaston asiakaspalvelussa, ja sinut päästetään varaamaasi tilaan. Varauksesi peruuntuu, jos myöhästyt yli 10 minuuttia varauksen alkamisesta.

Varaa erikseen henkilökohtainen opastus Soundiin ja Visioon, mikäli kaipaat enemmän apua laitteiden ja ohjelmistojen käytössä. Autamme teknisissä ongelmissa mahdollisuuksien mukaan. Varauduthan kuitenkin siihen, että kaikkina aikoina paikalla ei ole studion tekniikan hallitsevaa henkilökuntaa.

Soundin laitteet ja ohjelmistot

Voit tutustua Soundin tiloihin, laitteisiin ja soittimiin Soundi tutuksi -videosarjan avulla. 
Soundi tutuksi -videosarja YouTubessa

Vision laitteet ja ohjelmistot

 • Mediatyöpiste tehokkaalla tietokoneella ja EIZO ColorEdge -näytöllä
  • Wacom Cintiq 22 -piirtopöytä
  • Adobe-ohjelmistot: Photoshop 2022, Illustrator 2022, Premiere 2022, Premiere Rush 2022, After Effects 2022, InDesign 2022, Lightroom 2022 ja Lightroom Classic 2022
 • Rintanappikone 25 mm
 • Rintanappikone 59 mm
 • Suurkuvatulostin RolandTrueVIS2 SG2-300
  • Julistepaperi, lämpösiirtokalvo, tarrapaperi, valokuvapaperi
 • Lämpöprässi
 • Laminointikone
 • Dymo-tarratulostin

  Saat Vision materiaalit henkilökunnalta.

  Lisäksi Visiosta löytyy asiakkaiden käyttöön mm. saksia, mattoveitsi, lasta tarramateriaaleille, nyppimistyökalut ja pinsetit lämpösiirtomateriaalille sekä paperileikkuri esimerkiksi julisteiden leikkaamista varten.

Vision materiaalit ja hinnasto

Päivitetty 20.10.2022