Pyöräpysäköinti

Tampereen kaupungin yleisillä alueilla on useita tuhansia pyöräpysäköintipaikkoja. Pyöräpysäköintipaikkoja löytyy niin kadun varsilta, puistoista, toreilta kuin virkistysalueiltakin. Pyöräpysäköintiä toteutetaan mahdollisimman paljon, mutta erityisesti siellä, missä pyöräpysäköinnille on eniten kysyntää eli monipuolisten palveluiden ja toimintojen äärellä sekä tärkeimpien joukkoliikennepysäkkien yhteydessä.

Polkupyörän turvallinen pysäköinti on yksi keskeisimmistä tekijöistä, jotka kannustavat pyöräilyyn, ja siksi pyöräpysäköintiin halutaan panostaa. Tampereen kaupunki lisää ja parantaa pyöräpysäköintiä vuosittain useilla sadoilla pyöräpaikoilla. Asennamme uusia pyörätelineitä ja korvaamme vanhoja telineitä turvallisemmilla telineillä, jotka mahdollistavat runkolukituksen. Pyöräpysäköinnissä pyritään huomioimaan yhä monipuolisemmin erilaiset käyttötarpeet kuten tavarapyörien pysäköinti.

Kun pysäköit pyöräsi, suosi mahdollisuuksien mukaan pyörätelineitä. Jos telineitä ei ole, huolehdi, että pysäköinti ei haittaa muita.

Pyörän kuljettamisesta Tampereen joukkoliikenteessä löydät lisätietoa Nyssen apu- ja kulkuvälineistä kertovalta sivulta.

Pyöräpysäköintipaikat kartalla

Päivitetty 24.2.2023