Tampere vetäytyy DigiOne-hankkeesta

Tampere vetäytyy kasvatuksen ja oppimisen digitaalista alustaa kehittäneestä DigiOne-hankkeesta. Vaikka kevään aikana on haettu aktiivisesti ratkaisua DigiOne-hankkeen jatkamiseksi, kaupunki arvioi, että alkuvuoden aikana tehdyt korjaustoimenpiteet eivät ole riittäviä, eivätkä kesäkuussa käydyt neuvottelut ole tuoneet tilanteeseen muutosta.

DigiOne-hankkeessa on kehitetty uutta kasvatuksen ja oppimisen digitaalista alustaa yhdessä useiden kuntien sekä kuntatoimijoiden omistaman ICT-palveluiden tarjoajan Kuntien Tieran kanssa.
— Digione-hanke oli kannaltamme hyvin keskeinen ja siinä tavoiteltiin ratkaisuja opetuksen työn tueksi. Tavoitteena on ollut nykyaikainen järjestelmä, joka helpottaa kaikkien työtä, niin oppilaiden, huoltajien kuin opetushenkilöstön, sanoo digitalisaatio- ja tietohallintoryhmän johtaja Maria Nikkilä.

Hankkeen uudelleensuunnittelu eteni toukokuussa ja kesäkuun aikana jatkosta neuvoteltiin. Kevään aikana hankkeessa etsittiin ratkaisuja erityisesti arkkitehtuurissa, järjestelmien välisissä yhteyksissä ja hankkeen kokonaisvastuissa havaittuihin keskeneräisyyksiin.
— Valitettavasti kesäkuussa ei löydetty Tampereen näkökulmasta riittäviä ratkaisuja, sanoo Nikkilä.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan järjestelmän piti olla valmis vuonna 2023. Tämänhetkisen arvion mukaan Tampereella järjestelmän pilotointi olisi voitu aloittaa vasta lokakuussa 2025.

Nyt Tampereella arvioidaan, miten DigiOnen jo valmistuneita osioita voidaan hyödyntää kuntien yhteistyössä. 
—Tarve opetuksen modernille toiminnanohjausjärjestelmälle on olemassa. Nyt selvitämme, mitä hankkeen jo valmistuneita osuuksia voimme hyödyntää sekä mietimme muita ratkaisuja, sanoo Nikkilä.

DigiOne-hankkeessa ovat mukana Vantaa, Jyväskylä, Lahti, Oulu, Turku sekä kuntatoimijoiden omistama Kuntien Tiera. Tampereen kaupunginhallitus on käsitellyt hanketta kokouksissaan 18.12.2023, 29.4.2024 ja 27.5.2024. Espoo vetäytyi hankkeesta toukokuussa.


 

Lisätietoja

Maria Nikkilä
Johtaja
Puhelin:
040 581 1477
Lauri Savisaari
Johtaja
Puhelin:
040 801 6081
Jaa sosiaalisessa mediassa