Valtuustolle esitetään tilapäisen valiokunnan asettamista 

Tampereen kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 17.6.2024 esittää valtuuston päätettäväksi tilapäisen valiokunnan asettamista selvittämään onko apulaispormestari Ilkka Sasilla edelleen valtuuston luottamus. Valtuusto käsittelee valiokunnan asettamista kokouksessaan 1.7.2024.

Esityksen mukaan tilapäisen valiokunnan tulee laatia selvitys siitä, onko apulaispormestari menettänyt valtuuston luottamuksen ja mikä on luottamuksen menettämisen peruste siten, että valtuusto voi käsitellä asiaa kokouksessaan viimeistään 16.9.2024. 

Luottamushenkilöiden erottamisesta säädetään kuntalaissa. Valtuusto voi erottaa apulaispormestarin, jos hän ei nauti valtuuston luottamusta ja luottamuksen selvittämistä ja mahdollista erottamista varten tulee valtuuston asettaa tilapäinen valiokunta valmistelemaan asiaa. 

Lisätietoja

Laura Klami
Lakiasiainjohtaja
Puhelin:
040 543 2285
Jaa sosiaalisessa mediassa