Tredu ja Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK pohtivat yhteistä oppimisympäristöä Nirvaan

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu ja Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK pyrkivät aloittamaan yhteisen oppimisympäristön tilojen suunnittelun Tampereella Nirvan alueella. Tampereen kaupungin elivoima- ja osaamislautakunta käsittelee asiaa Tredun osalta kokouksessaan keskiviikkona 19.6.2024.

Tilasuunnittelun tarkoituksena on selvittää, millaiset tilaratkaisut voisivat toimia yhteisenä oppimisympäristönä kahden itsenäisen oppilaitoksen toiminnassa.

Tredun Hepolamminkadun kampuksen vanhimmissa rakennuksissa todettiin syksyllä 2022 noin 35 miljoonan euron perusparannustarve. Tredu on tämän vuoksi selvittänyt noin 10 000 kerrosneliön kokoisen uudisrakennuksen rakentamista Hervannan kampukselle ja kampuksen muiden rakennusten tilankäytön tiivistämistä. 

Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen hallitus käsitteli kokouksessaan 29.4.2024 Nirvan kampuksen suunnittelua. Nirvan kampussuunnittelu sisältää uudisrakentamista ja tiettyjen ulosvuokrattujen tilojen ottamisen omaan käyttöön.

Joustavuutta tilojen käyttöön

Tredu ja Tampereen aikuiskoulutuskeskus ovat keskustelleet keskenään omista kampussuunnitelmistaan kevään 2024 aikana. Osapuolet ovat todenneet, että yhteistyötä on tarkoituksenmukaista jatkossa tarkastella yhteisten oppimisympäristöjen ja myös joustavien opetusratkaisujen kannalta.

Yhteistyön tarkoituksena on tehdä ja rakentaa aivan uudenlainen yhteisten oppimisympäristöjen malli eri koulutuksenjärjestäjien välille, ei vain omia koulutustiloja. Yhteinen suunnittelutyö on osapuolten mukaan tarkoituksenmukaista aloittaa yhteisten oppimisympäristöjen ja ammatillisen koulutuksen järjestämiseksi Nirvan kampuksella. 

Elinvoima- ja osaamislautakunnalle esitetään hyväksyttäväksi Tredun osalta, että suunnittelutyö aloitetaan kesällä 2024. Suunnittelutyö tulee osaltaan määrittelemään mahdollisen yhteisen kampuksen toteutumista Nirvaan sekä hankkeen aikataulua. 
 

Lisätietoja

Kirsi Viskari
Johtaja, ammatillinen koulutus
Puhelin:
040 037 6420
Teppo Tapani
Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK, rehtori
Puhelin:
044 790 6520
Ilkka Sasi
Apulaispormestari
Puhelin:
050 412 3703
Pekka Salmi
Johtaja
Teksti: Johanna Toivanen
Kuvat: Opa Latvala (Tredu)
Jaa sosiaalisessa mediassa