Kaikukortti-raati käynnistyy syksyllä ja Muutos.art-taidetalo avautuu kesäksi Kaikukortti-kohteeksi

Aktiivisen Kaikukortti-kevään huipentaa Muutos.art-taidetalon saaminen Kaikukortti-kohteeksi. Syksyllä kortin ympärillä tapahtuva kehittämistoiminta jatkuu.
Sinivihreä tila, jonka keskellä koivun runko, seinän vierustalla penkkejä.
NORNAT-kollektiivin teos "Metsän kulku" Tampereen Muutos.art-taidetalossa. Työryhmän jäsenet: Piia Köyste, Heli Jääskö, Greta Rimpiläinen, Alexey Kovzun, Piia Vainio ja Sylvi Siltavirta.

Kaikukortti-verkostotoiminta on ollut keväällä 2024 vireää. Kaikukortin ja kulttuuriluotsitoiminnan kumppanuutta on edistetty lisäämällä tietoa Kaikukortista ja kulttuuriluotsitoiminnasta Kaikukortti-verkostoissa ja ryhmätoiminnan tapaamisissa. Kumppanuudella tavoitellaan luotsauksien tutuksi tekemistä Kaikukortti-toiminnassa Kaikukortin haltijoille ja kortinjakajatahoille sekä Kaikukortti-toiminnan kulttuurikohteiden saavuttavuuden edistämistä kulttuuriluotsitoimintaan.

Kaikukortin ryhmätoiminnassa ovat olleet keväällä 2024 mukana Tampereen Teatteri ja Tanssiteatteri MD. Jakajakumppaneista mukana ovat olleet Nuorisopalvelut, Mielen ry, Setlementti ry, Nauha ry ja A-Kilta ry. Kaikukortti-klubitoimintaa on toteutettu yhdessä Tampereen Teatterin ja Kulttuuriosuuskunta Kiidon yhteistyönä. Ryhmätoiminnalla on haluttu madaltaa kynnystä teatterin ja nykytanssin yhteisölliseen kokemiseen sekä tarjota mahdollisuuksia työpajamuodossa myös taiteen tekemiseen ja esitysten reflektoimiseen ryhmässä. Ryhmätoiminnan tapahtumissa on ollut osallistujia yhteensä 84. Kaikukortin haltijoiden lisäksi mukana on ollut kulttuuriluotseja. Ryhmätoiminnasta on saatu hyvää palautetta ja syksyllä 2024 ryhmätoiminnan kehittämistä jatketaan Tanssiteatteri MD:n ja Sorin Sirkuksen sekä jakajakumppaneiden kanssa.

Kevään 2024 yhteiskehittäminen Tampereen Kaikukortti-verkostossa huipentui 24.4. pidettyyn ”Minusta Kaikukortti-raadin asiantuntija” -tilaisuuteen Metsossa, jossa oli mukana Kaikukortin haltijoita, kulttuuriluotseja, kulttuurikohteiden sekä Kaikukortin jakajatahojen edustajia. Tilaisuuteen osallistui 34 henkilöä. Kaikukortti-raadin lähtökohtia pohdittaessa nousi vahvasti esille osallisuuden, yhteisöllisyyden, aktiivisen toimimisen, kuulluksi tulemisen ja vaikuttamisen näkökulmat. Motivaattorina Kaikukortti-raatitoimintaan nähtiin tärkeänä mahdollisuus olla mukana kehittämässä Kaikukortti-toimintaa. Kaikukortti-raatia jäsentävässä työpajassa toivottiin monimuotoista raatia ja raadin toiminnasta ja tuloksista viestimistä. Kaikukortti-raati kokoontuu ensi syksynä kahdesti. Raadin mentorina jatkaa Metson tilaisuuden fasilitoinut Jarmo Skön.

Muutos.art-taidetalo on avoinna 14.6.-31.8.2024

Muutos.art-taidetalo avautuu kesäksi Kaikukortti-kohteeksi. Päiväkohtaisia Kaikukortti-lippuja on rajoitetusti, koska tilaan on kävijäkiintiö. Lippu taidetaloon varataan aina vuorokautta aiemmin www.muutos.art verkkosivulta. Lipun varauksen yhteyteen kirjataan/kerrotaan oma Kaikukortti-koodi. Liput lunastetaan Infopisteellä Kaikukorttia vastaan. Tiedustelut p. 050 535 1697.

Tampereen keskustassa purettavaksi määrätty toimistorakennus on muuntautunut elämykselliseksi taidetaloksi, jossa kuvataiteen eri lajit yhdistyvät vangitsevaksi kokonaisuudeksi rakennuksen 3 800 neliömetrin tiloissa.

Muutos.art-taidetalo esittele lähes 50 taiteilijan, taiteilijaparin ja työryhmän teoksia rakennuksen 2. ja 3. kerrokseen levittäytyvässä ryhmänäyttelyssä. Suurnäyttely käsittelee ihmisen ja ympäristön välistä suhdetta ajassa, jossa nollapäästöjen maailmaan on vielä matkaa, mutta kiire on kova. Ajankohtaista teemaa on lähestytty kierrätyksen ja materiaalien uusiokäytön keinoin fokuksessa kestävän kehityksen ajatus planeetan rajoista ja luonnon kestokyvystä.

Maksullisen näyttelytilan lisäksi 1. kerroksessa sijaitsee kaikille avoin ja pääsymaksuton kulttuuritila, jossa järjestetään vaihtuvia gallerianäyttelyitä ja tapahtumia pitkin kesää, sekä kahvila.

Aulagallerian ensimmäisenä näyttelynä nähdään Tampereen ja Kiovan ystävyyskaupunkien 70-vuotisjuhlavuoden ohjelmaan kuuluva valokuvanäyttely "Kiova – Euroopan särkymätön sydän" (14.6.–7.7.24).

Kahvilagallerian näyttelykesän avaa Tampereen Taiteilijaseuran näyttely "Rakenteet", jossa on esillä Lars Holmströmin, Terhi Hurstin, Jonne Kaukon sekä Saara Sillanpään teoksia (14.6.–14.7.24).

Tampereen Muutos.art-taidetalon mahdollistaa Tampereen kaupunki ja sen hallinnoima alueellinen kulttuurin kehittämishanke Operaatio Pirkanmaa. Taidehankkeen toteuttamiseen on myönnetty Suomen Kulttuurirahaston Kärkihanke-apuraha Pirkanmaan rahaston yleisrahastosta.

Teksti: Anne Ruusuvuori
Kuvat: Upeart
Jaa sosiaalisessa mediassa