Talousarviomuutokset ja keskuspuhdistamon takaus hyväksyttiin

Valtuusto hyväksyi kokouksessaan 10.6.2024 muutoksia kuluvan vuoden talousarvioon. Lisäksi valtuusto myönsi omavelkaisen takauksen Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy:lle, summaltaan takaus on enintään 34 miljoonaa euroa.

Valtuusto hyväksyi kuluvan vuoden talousarvioon esitetyt muutokset, joiden jälkeen kaupungin vuoden 2024 tulos ilman satunnaisia eriä olisi tänä vuonna 18,4 miljoonaa euroa alijäämäinen. Tilikauden virallinen tulos olisi lähes 186 miljoonaa euroa positiivinen, tähän vaikuttaa erityisesti Tampereen Veden liiketoimintakauppa, josta aiheutuu 204 miljoonan euron kirjanpidollinen myyntivoitto.


Kaupungin nettoinvestoinnit ovat talousarviomuutosten jälkeen lähes 274 miljoonaa euroa, Tampereen Veden liiketoimintakauppa huomioiden nettoinvestoinnit ovat lähes 359 miljoonaa euroa. Pitkäaikaisten lainojen lisäys on muutoksen jälkeen noin 110 miljoonaa. 


Valtuusto myönsi Tampereen Seudun Keskuspuhdistamolle omavelkaisen takauksen enintään 34 miljoonaan euron lainamäärään ja 31 vuoden laina-ajaksi. Nostettava lainamäärä voi koostua erillisistä eristä. Takauksen vakuudeksi Keskuspuhdistamo-osakeyhtiö panttaa kaupungille lähes 41 miljoonan euron edestä yrityksen irtaimeen omaisuuteen kohdistuvia yrityskiinnityksiä. Kaupunki sitoutuu jakamaan vakuuden muiden takaajien kanssa omistus- ja takaussuhteiden mukaisesti.
 

Lisätietoja

Jukka Männikkö
Talousjohtaja
Puhelin:
050 576 7539
Arto Vuojolainen
Liiketoiminta- ja rahoitusjohtaja
Puhelin:
050 345 1397
Jaa sosiaalisessa mediassa