Nekalan koulun muutoshanke kulttuurin ja vapaa-ajan käyttöön alkaa kesäkuussa

Nekalan koulun sisäilmakorjaukset ja muutos kulttuurin tiloiksi käynnistyvät kesäkuussa. Tilat pyritään saamaan käyttöön tammikuussa 2026. Koulu remontoidaan kulttuurin ja vapaa-ajan käyttöön. 

Entinen Nekalan koulu korjataan kattavasti niin, että se tulee vastaamaan uusia tarpeita. Työtilat on suunniteltu yleispäteviksi ja mahdollisimman monenlaista toimintaa mahdollistaviksi. 

Toimitiloja muutoshankkeen myötä saavat kirjasto ja työväenopisto. Taiteilijoille rakennetaan vuokrattavia työ- ja bänditiloja, ja yhteiseen aulaan tulee kahvila. Lisäksi remontissa tehdään rakennuksen sisäilmakorjaukset, ja tilat sisustetaan kalusteineen sekä varusteineen täysin käyttökuntoon.

Hankkeen toteutuskustannukset ovat yhteensä 9,7 miljoonaa euroa. Koulurakennus on laajuudeltaan 6 651 bruttoneliömetriä. 

Muutoshankkeen arkkitehtisuunnitelmat on laatinut HIMLA Arkkitehdit Oy, joka on toiminut myös hankkeen pääsuunnittelijana. Rakennuttamisesta vastaa Tampereen Tilapalvelut Oy. 

Nekalan koulun vanhin osa on vuodelta 1930. Sen itä- ja länsisiipien sekä pääaulan laajennus on tehty 1950-luvulla. Koulu on peruskorjattu ja laajennettu vuonna 2009. Toiminta rakennuksessa päättyi vuonna 2018.

Hankeen toteutussuunnitelma ja toteutussopimus hyväksyttiin Tampereen kaupungin asunto- ja kiinteistölautakunnassa 23.5.2024. 

Lisätietoja

Virpi Ekholm
Kiinteistöjohtaja
Puhelin:
040 020 5044
Teksti: Raija Lindell
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa