Kaupin jalkapallokatsomon rakentaminen alkaa elokuussa

Kaupin jalkapallokatsomon rakennustyöt aloitetaan elokuussa, ja suunnitelman mukaan katsomo on valmis toukokuussa 2025. Toteutuskustannukset ovat yhteensä 4,9 miljoonaa euroa. Jalkapallokatsomon ja oheistilojen toteutussuunnitelma ja -sopimus hyväksyttiin asunto- ja kiinteistölautakunnassa 23.5.2024.

Kaupin urheilupuiston jalkapallokatsomo tulee lämmitettävän kolmannen tekonurmikentän välittömään läheisyyteen. Katsomo oheistiloineen on suunniteltu ympärivuotiseen ja lähes ympärivuorokautiseen urheilukäyttöön. Toteutussuunnittelussa uudisrakennukseen on lisätty kevythissi, jotta se olisi esteetön.

Jalkapallokatsomoon tulee yhteensä 1000 istumapaikkaa, joista katettuja on 798. Lisäksi tulee 5 pyörätuolipaikkaa sekä 5 avustajapaikkaa. Katsomon ylätasanteet mahdollistavat enimmillään 192 katettua seisomapaikkaa. 

Katsomon alle tulevat yleisön wc-tilat, puku- ja pesuhuoneet, kioski, siivoustila, tekniset tilat sekä tilaelementtirakenteiset varastot ja myyntikojut. Katsomon ylimmässä osassa on selostamo, kuuluttamo ja median työskentelytilat.

Arkkitehtisuunnitelmat on laatinut Arkkitehdit Kontukoski Oy, joka on toiminut myös hankkeen pääsuunnittelijana. Hankkeen rakennuttamisesta vastaa Tampereen Tilapalvelut Oy.

Lisätietoja

Virpi Ekholm
Kiinteistöjohtaja
Puhelin:
040 020 5044
Teksti: Raija Lindell
Kuvat: Arkkitehdit Kontukoski Oy
Jaa sosiaalisessa mediassa