Suomen Hopealinja Oy:n toimintaa tuetaan 2 miljoonalla eurolla

Tampereen kaupunki tukee laivayhtiö Suomen Hopealinja Oy:n toimintaa. Kaupunginvaltuusto päätti 20.5.2024 kokouksessaan 2 miljoonan euron pääomasijoituksesta yhtiön sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon.

Pääomituksen jälkeen Suomen Hopealinja Oy:n toimintaa voidaan jatkaa nykymuodossaan omistajanaan Tampereen kaupunki tai yhtiö voidaan myydä. Myös yhtiön toiminnan tarkoitusta voidaan tarvittaessa muuttaa. 

Matkustajalaivaliikennettä harjoittavan yhtiön taloudellinen tilanne on ollut hyvin haastava jo useiden vuosien ajan. 

Kaupunki on tehnyt sisäisen riskiarvion ja selvittänyt ulkopuolisen asiantuntijan kanssa mahdollisuuksia pääomittaa täysin omistamaansa markkinoilla toimivaa yhtiötä. Selvitysten perusteella pääomitus on vähiten riskejä sisältävä vaihtoehto.

Lisätietoja

Arto Vuojolainen
Liiketoiminta- ja rahoitusjohtaja
Puhelin:
050 345 1397
Teksti: Raija Lindell
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa