17-vuotias Jenni erottui hakijoiden joukosta Kesätyösetelin ja oman aktiivisuuden ansiosta

Jenni etsi ahkerasti kesätyöpaikkoja. Kun hän tutustui ystäviensä kanssa Kesätyöseteliin, oma kesätyöpaikka löytyi nopeasti Pyymäen Omasta.
Nuori naishenkilö pyyhkii pöytää kahvilassa.
Jenni työskenteli Pyymäen Oma -kahvilassa.

Pyymäen Oma -kahvila työllisti viime kesänä kaksi nuorta Kesätyösetelin avulla. Nuoret pääsivät tutustumaan kahvilassa työskentelyyn ja samalla he keräsivät arvokasta työkokemusta. Pyymäen Oma -kahvilan ravintolapäällikkö Anna-Leena Kenttämies kehuu Tampereen kaupungin nuorille jakamaa Kesätyöseteliä. Hän uskoo, että Kesätyösetelin avulla nuoret saavat myös tilaisuuden selvittää omia taitojaan ja mielenkiinnonkohteitaan.

–Yrityksille on myös se etu, että näkee ketkä ovat potentiaalisia työntekijöitä, Anna-Leena kertoo.

Pyymäen Oma pystyi palkkaamaan kaksi nuorta kesätyöntekijää tuen ansiosta. Anna-Leena arvelee, että muuten he olisivat palkanneet vain jo aiemmin heillä työskennelleitä rajallisten resurssien takia.

Aktiivinen työnhaku tuotti tulosta

Jenni kertoo, että hän oli sinnikkäästi hakenut ystäviensä kanssa kesätöitä. Samalla he törmäsivät Kesätyöseteliin, joka ei ollut heille entuudestaan tuttu. Nopean tutustumisen jälkeen, Jenni päättikin soittaa suoraan Pyymäen Omaan ja tiedusteli, onko heillä vielä paikkoja auki. Jenni oli oikeutettu seteliin, joka auttoi häntä erottumaan joukosta.

Kahvilatyöskentely on ollut välillä kiireistä mutta asiakaskohtaamiset ovat olleet Jennille kaikkein mieluisampia. 

–Suosikkini on ehkä pöytiintarjoilu, koska siinä pääsee enemmän asiakkaiden kanssa kohtamaan, ja on mukavaa, kun moni kehuu ruokaa, Jenni kertoo.

Kesätyöseteli

Tampereen kaupungin jakama kesätyöseteli on työnantajalle tarkoitettu taloudellinen tuki nuoren kesätyöntekijän palkkakustannuksia varten. Kesätyösetelin tarkoituksena on auttaa alle 18-vuotiaita nuoria tamperelaisia löytämään ensimmäisiä kesätyöpaikkojaan. Tampereen kaupunki varautui vuonna 2023 jakamaan aluksi 250 kesätyöseteliä, mutta suuren kysynnän vuoksi niitä myönnettiin vielä 75 lisää. Yhden setelin arvo oli 320 euroa.

Teksti: Eveliina Vainikka, Petri Räsänen
Kuvat: Pyymäen Oma
Jaa sosiaalisessa mediassa