Lukiolainen Tapio suosittelee hakemaan kesätöitä Kesätyösetelin avulla

Lukiossa toista vuotta opiskeleva Tapio sai kesätyöpaikan, kun pari vuotta sitten toimintansa aloittanut yritys pystyi palkkaamaan hänet Kesätyösetelin avulla.
Kaksi PizzaCastlen työntekijää seisovat ravintolan tiskin takana ja vilkuttavat.
Petteri opasti Tapiota ravintolatyössä.

Lukiolainen Tapio kuuli koulussa järjestetyssä esittelytilaisuudessa ensimmäisen kerran Kesätyösetelistä. Hän pääsi kesätöihin PizzaCastleen, jossa hänen tehtäviinsä kuului muun muassa asiakaspalvelua ja ravintolan siivousta. 

Tapion ansaitsema palkka meni säästöön tulevaisuuden hankintoja varten. Loppukesästä hän ehti viettää aikaansa harrastusten parissa ja isovanhempiensa kanssa.

PizzaCastlen Petteri koki, että seteli mahdollisti nuoren palkkaamisen ja vähensi riskiä, kun yritys on vasta aloittanut toimintansa.

–Nuori pystyy myös näyttämään taitojansa ja kehittymään töissä, mikä on hyvä, Petteri toteaa.

Hakeminen oli helppoa

Tapio etsi kesätöitä Tiitus-alustan kautta. Myös Petteri oli kuullut alustan hyödyistä, jonka takia hän hyödynsi alustaa ja loi työpaikkailmoituksen. Molemmat kokivat alustan käyttämisen helpoksi, ja tukea sai nopeasti, jos kysyttävää tuli.

Kesätyöseteli on ollut Tapiolle ja Petterille positiivinen kokemus, jota he suosittelevat muillekin. Työsuhteen aikana Tapio pääsi näyttämään ja kehittämään taitojaan, ja PizzaCastle pystyi palkkaamaan uuden työntekijän.

Kesätyöseteli

Tampereen kaupungin jakama kesätyöseteli on työnantajalle tarkoitettu taloudellinen tuki nuoren kesätyöntekijän palkkakustannuksia varten. Kesätyösetelin tarkoituksena on auttaa alle 18-vuotiaita nuoria tamperelaisia löytämään ensimmäisiä kesätyöpaikkojaan. Tampereen kaupunki varautui vuonna 2023 jakamaan aluksi 250 kesätyöseteliä, mutta suuren kysynnän vuoksi niitä myönnettiin vielä 75 lisää. Yhden setelin arvo oli 320 euroa.

Teksti: Eveliina Vainikka, Petri Räsänen
Kuvat: PizzaCastle Oy
Jaa sosiaalisessa mediassa