Pyöräilyagenttien talvikausi päätökseen

Tampereen vapaaehtoiset talvihoidon tarkkailijat, pyöräilyagentit, päättivät kautensa huhtikuun alussa. Agenttien tarkkailtavana oli viisi pyöräilyreittiä. Parhaan palautteen saivat reitit Hervannasta kohti keskustaa.

Mukana lähes 200 agenttia

Tampereen kaupungin ja Tampereen Infra Oy:n pyöräilyagentit antoivat talvikauden ajan palautetta pyöräreittien talvihoidosta. Pyöräilyagenttien kausi kesti joulukuun alusta huhtikuun alkuun. Mukana oli 191 agenttia.

Agenttien tarkastelussa oli viisi pyöräilyn pääreittiä: Hervannasta Nekalantien ja Hallilantien kautta kulkevat reitit sekä Pirkkalan, Linnainmaan, Lielahden ja Pitkäniemen reitit. Ensimmäistä kertaa agenttien arvioitavana oli Tampereen kaupungin vastuulle kuuluvien reittien lisäksi reittejä tai osuuksia, joiden talvikunnossapidon vastuu kuuluu Pirkanmaan ELY-keskukselle tai Pirkkalan kunnalle.

Runsaasti kiitosta ja kehitysehdotuksia

Agenttipalautteiden yleisarvosana koko agenttikaudella vaihteli eri viikoilla 2,3–4,6 välillä. Erot reittien välillä olivat melko pieniä. Koko talven ajalta paras yleisarvosanojen keskiarvo 3,8 oli reitillä Hervannasta Hallilantien kautta Nekalaan. Sillä reitillä keskiarvo ei tippunut millään viikolla alle kolmosen. Eniten parannettavaa koettiin Pitkäniemen ja Vaitinaron ja Lielahden ja keskustan välisellä reitillä.  

Pääsääntöisesti palaute oli positiivista. ”Reitti oli kauttaaltaan hyvässä kunnossa” oli yleisimmin valittu arvosanan perustelu. Myös kehitettävää löytyi: kertynyt lumi, loska, jäätyneet polanteet ja sepeli olivat toistuvia pyöräilykokemusta heikentäviä asioita. Myös palautteen nopeampaa vaikuttavuutta toivottiin. Palautteiden perusteella haastavin jakso oli koululaisten talvilomaviikko ja sen ympärillä olevat viikot. 

Lisätietoja

Antti Sorvali
Tampereen Infra Oy: Työpäällikkö
Puhelin:
041 731 0940
Lassi Jokinen
Tampereen kaupunki, infraomaisuuden hallinta: Kunnossapitoinsinööri
Puhelin:
040 131 9079
Teksti: Sanna Ovaska
Kuvat: Jukka Salminen
Jaa sosiaalisessa mediassa