Digi-ihana vaka ja esiopetus -sivusto esillä ITK2024-konferenssin posterinäyttelyssä

Tampereen kaupungin varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen digisuunnitelma eli Digi-ihana vaka ja esiopetus -sivusto oli esillä Hämeenlinnan Aulangolla järjestetyn ITK2024-konferenssin posterinäyttelyssä 18-19.4.2024. Hankkeen koordinaattori Annika Väinä ja digiohjaaja Essi Nevala olivat esittelemässä sivustoa konferenssivieraille.

- Sivusto herätti kiinnostusta erityisesti muiden kuntien varhaiskasvatuksen- ja esiopetuksen henkilöstön kesken. On hienoa huomata, että hankkeen aikana tekemämme materiaalit ovat olleet hyödyksi niin Tampereen omalle henkilöstölle, mutta myös muissa kunnissa varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa työskenteleville, Annika Väinä kertoo.

Posterinäyttelyssä esillä olleisiin postereihin pääsee tutustumaan virtuaalisesti. Tutustu myös ITK-julkaisuun, jossa sivustoa käsittelevä artikkeli on mukana.

Sivustolta digivinkkejä arkeen

Digi-ihana vaka ja esiopetus on perustettu tammikuussa 2023 Tampereen kaupungin varhaiskasvatuksen henkilöstön digitaalisen osaamisen kehittäminen -hankkeen aikana. Digi-ihana vaka ja esiopetus -sivusto sisältää tärkeää tietoa digipedagogiikasta sekä paljon erilaisia vinkkejä yhdessä lasten kanssa toteutettavaksi. Lisäksi sivustolla julkaistaan kaksi kertaa kuussa erilaisia digiaiheita käsittelevä blogi.

Digiohjaaja Leevi Heinänen kertoo, että sivustoa on kehitetty matkan varrella henkilöstön tarpeita vastaavaksi. Sivustolla on kuukausittain keskimäärin noin 2500 käyntikertaa, joten se vaikuttaa tavoittaneen hyvin kohdeyleisönsä.

- Sivuston anti on hyödyllistä kaikille varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa työskenteleville, mutta erityisesti heille, jotka tahtovat tutustua tarkemmin digipedagogiikkaan ja saada vinkkejä arjessa toteutettavaksi, Leevi Heinänen sanoo.

Olkahisen koulun esiopetuksessa työskentelevä Annukka Mäkinen on ollut mukana varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen digikehittämisessä jo useiden vuosien ajan.

- Digi-ihana vaka ja esiopetus-sivusto kokoaa hyvin yhteen ideoita vuosien varrelta ja on mukavaa, kun kaikki materiaali löytyy nyt samasta paikasta. Sivuston verkkomuoto mahdollistaa materiaaleihin tutustumisen ajasta ja paikasta riippumatta. Ideoita on siis helpompi etsiä itselle sopivana aikana, Mäkinen toteaa.

Parhaiten oppii, kun kokeilee rohkeasti

Heinänen ja Mäkinen rohkaisevat henkilöstöä ottamaan erilaisia digivälineitä mukaan arjen toimintaan. Parhaiten oppii, kun tarttuu uuteen asiaan ennakkoluulottomasti ja lähtee kokeilemaan, miten digiväline toimii ja millaisia ominaisuuksia se sisältää.

Heinäsen mukaan lapset ovat aina innoissaan kokeilemassa uusia digivälineitä ja oppivat nopeasti niiden käytön. Yhdessä voidaan sitten suunnitella, millaisissa tilanteissa niitä voidaan hyödyntää tai mitä niillä voidaan tehdä.

Varhaiskasvatuksen henkilöstön digitaalisen osaamisen kehittäminen -hankkeessa työskennelleiden digiohjaajien työ päättyy toukokuussa 2024. Erityisesti hankkeen päättymisen jälkeen sivustolla tulee olemaan merkittävä rooli henkilöstön digitaalisen osaamisen tukena ja materiaalipankkina.

Lisätietoja:

Annika Väinä
Koordinaattori
Puhelin:
040 543 4867
Pia Kuisma
Kehittämispäällikkö
Puhelin:
040 806 4774
Jaa sosiaalisessa mediassa