Tyhjien päivien jälkiä -näyttely on ylistys joutenololle

Tyhjien päivien jälkiä on näyttelykokonaisuus, joka käsittelee arkisten havaintojen kauneutta sekä joutenoloa olemisen tapana. Näyttely on avoinna nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:n Galleria Vivissä 16.4.–7.5.2024.

Oona Laitisen teokset ovat havaintoja taiteilijan arkiympäristöstä, jossa joutenoloa ei mielletä laiskuutena tai välinpitämättömyytenä, vaan omanlaisena tapana katsoa ja kokea maailmaa. 

– Tyhjien päivien jälkiä -teossarjan aiheet tulevat läheltä. Kissasta ruokakulholla tai vaikkapa lähijunista. Ne tulevat arkisista havainnoista omasta elinpiiristä ja ympäristöstä sekä pienistä hetkistä, jotka ovat täynnä pysähtymistä ja odotusta. Tyhjien päivien jälkiä on ennen kaikkea kutsu sinulle kokea hetki levätä ja olla, Oona Laitinen kertoo.

Mikä on galleria Vivi?

Galleria Vivi on Tampereen kaupungin nuorisopalvelujen näyttelytila, joka tarjoaa nuorille 9–29-vuotiaille taiteentekijöille mahdollisuuden saada omaa taidettaan esille. Galleria on avoinna asiakkaille maanantaista perjantaihin klo 9–20 ja sinne on vapaa pääsy. Näyttelytila sijaitsee nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:n ensimmäisessä kerroksessa osoitteessa Pellavatehtaankatu 4. Tyhjien päivien jälkiä -näyttelyn avajaisia vietetään tiistaina 16.4.2024 klo 17-18.

Lisätietoja

Piritta Brusi
Kulttuurituottaja
Puhelin:
040 096 2264
Jaa sosiaalisessa mediassa