Ahvenisjärven koulun toteutussuunnitelma hyväksyttiin kaupunginhallituksessa

Ahvenisjärven koulun uudisrakennuksen rakentaminen alkaa toukokuussa. Uuden koulun on määrä valmistua kahden vuoden kuluttua ja koululaiset pääsevät uusiin tiloihin elokuussa 2026. Kaupunginhallitus hyväksyi koulun toteutussuunnitelman kokouksessaan 15.4.2024.
Havainnekuvassa matala koulurakennus.
Havainnekuva tulevasta uudisrakennuksesta.

Ahvenisjärven koulun vuonna 1975 valmistunut koulurakennus on purettu ja uuden koulun rakennustyöt alkavat ensi kuussa. Rakennusaikaisina väistötiloina toimivat Etelä-Hervannan koulun uudisrakennus ja Tampereen yliopiston Hervannan kampukselta vuokratut väistötilat. 

Uuden Ahvenisjärven koulun tilat on suunniteltu 1110 oppilaalle, perusopetuksen luokille 1-9 sekä esiopetukselle. Kouluun on tulossa iso liikuntasali sekä pienempi monitoimisali, jotka palvelevat oppilaiden lisäksi ilta- ja viikonloppukäyttäjiä sekä tulevaa päiväkotia. Tontin reunoilla ja pohjoispuolella sijaitsevat viheralueet säilytetään ja kunnostetaan ja reunoille istutetaan uusia puita lisäämään varjopaikkoja. Piha-alueelle rakennetaan myös uusia sade- ja aurinkokatoksia. Rakennuksen katolle asennetaan aurinkosähköjärjestelmä.

Ahvenisjärven koulun hankesuunnitelma on hyväksytty sivistys- ja kulttuurilautakunnassa 5.10.2022 sekä asunto- ja kiinteistölautakunnassa 12.10.2022.  Koulun toteutuskustannukset ovat yhteensä vähän yli 28 miljoonaa euroa. Hankesuunnitelmassa oli varauduttu yli 34 miljoonan euron kustannuksiin, mutta rakennusalan tilanne ja materiaalien hintojen lasku ovat laskeneet kustannusarviota

 

Lisätietoja

Virpi Ekholm
Kiinteistöjohtaja
Puhelin:
040 020 5044
Teksti: Katja Kannonlahti
Jaa sosiaalisessa mediassa